Nakon još jedne sudske odluke koja je izazvala zgražanje javnosti, Hrvatska se ponovno nalazi u stanju kolektivnog šoka. Mladići osumnjičeni za silovanje maloljetnice u Zadru privedeni su u petak i odlukom suca Županijskog suda u Zadru Ivana Markovića pušteni su da se brane sa slobode

Informacija o puštanju osumnjičenika za silovanje na slobodu, tvrde mediji, došla je iz policijskih izvora. Čini se kako su nakon kriminalističke obrade i u policiji ostali zatečeni odlukom suda pa su odlučili posredno izvijestiti javnost o skandaloznoj odluci, koju je pak sudac Ivan Marković pokušavao opravdati tajnošću postupka, piše Dnevno. U stvari, Markovićevo objašnjenje svodi se na vjeru u njegove sudačke i prosudbene sposobnosti. Drugim riječima, sudac tvrdi kako je zasigurno imao dobre razloge za ovakvu odluke, ali da zbog tajnosti postupka, ne smije iznositi dodatne detalje.

Među osumnjičenima je jedan 19—godišnjak, trojica 18-godišnjaka i dvojica 17-godišnjaka. Silovanja su trajala oko godinu dana, a osumnjičenici su svoju žrtvu snimali i ucjenjivali. Objavljeno je da se među osumnjičenicima nalazi bivši dečko maloljetne žrtve, koji je djevojku pretukao.

Za razliku od slučaja Damira Škare, čiji je identitet otkriven prije nego što ga je policija privela zbog navodnog silovanja zaposlenice AMK Siget, vjerovatno s opravdanjem da je javna osoba, ovoga puta imena osumnjičenika nisu objavljena.

Kako, sve do sada, nije bio poznat identitet osumnjičenika za silovanje maloljetnice u Zadru, građani i dio medija počeli su sumnjati da dolaze iz uglednih obitelji, odnosno da uživaju posebnu protekciju pravosudnog sustava. Ne znamo jesu li takve sumnje istinite, ali neki mladići iz grupe koja je osumnjičena za silovanje svakako ne oskudijevaju u životu. Dapače, na društvenim mrežama hvale se novim motociklima, skuterima, ali i vožnjom u skupim automobilima. Profili Davida B., braće Matea i Ante J. te Karla P. ostavljaju dojam da su popularni u svom društvu. Razgovarali smo s ljudima koji ih osobno poznaju, pa doznajemo da su se jednom od osumnjičenih roditelji razveli i da rijetko kada vidi oca. Osumnjičena braća uživaju u vožnji motora i skupih automobila. Otac jednog od osumnjičenika vlasnik je nekoliko apartmana u okolici Zadra, dok je jedan od osumnjičenika proglašen za jednu od najvećih malonogometnih nada Hrvatske. (Dnevno)

5 KOMENTARI

 1. Pozz,
  Ovo je strasno da jedan sudac sebi dozvoli, treba ga zauvik degradirati!!!!
  Pravdu i podrsku curi koja je prosla grozotu, pomislimo na svije sestre ,kceri i znacemo kako je toj obitelji !!! U zatvor do kraja zivota ,kada sad tako nesto rade kao mladi sto ce biti poslije!!! Zvijeri !!!!
  Uzas ,mislim da su produkt loseg uzora ,sto i ovaj sudski proces potvrduje!! Spasimo sustav i pravdu ostavimo dici normalnu drzavu!!!Sramota da se ovako nesto pusti!!!! Vlado ovo je tvoje ogledalo!!Pustite stolice da se ohlade malo i radite nesto za ovaj narod!!!

 2. Sudac nije “pustio te momke na slobodu”…. odlučeno je da se BRANE SA SLOBODE, jer je optužnica postavljena, suđenja će biti… sudac je ocijenio da optuženici neće nigdje pobjeći jer su im sigurno oduzete putovnice i nalaze se u policijskom kompjuteru te nemogu izaći iz zemlje, a to da li će oni vrijeme istrage i suđenja provesti doma ili u zatvoru nije razlog da se na tog suca digne toliko drvlje i kamenje. Samo se vidi hipokrizija ovog Društva, jer sada su svi graknuli na počinitelje, a ne govori nitko o moralnoj i etičkoj propasti Društva u cjelosti kojem smo svi izvrgnuti jer mladi ljudi nemaju odgoja niti ih se uči normalnom ponašanju niti itko o njima vodi brigu. Pa kad se dogode ovakve nevjerojatne i nerazumljive stvari svi se hvataju za glave i nemogu vjerovati. A bit svega toga, razlog, ih uopće ne zanima. Niti čine išta po tom pitanju. A na mladim naraštajima “svijet ostaje”, gospodo. Eto kakva nam je budućnost a nažalost ne možemo reći da je i mi sami stvorili nismo takvu.

 3. Kad novinari i policija koji su plaćeni da saznaju takve stvari ne znaju, evo budem ja. Imena silovatelja su:
  Dominik Matuslović
  Mateo Jakovčević
  Ante Jakovčević
  Josip Maraš
  Karlo Perinić
  Marko Rončević
  David Bukva

  A obitelj, Josipa Maraš, Srećko Maraš, Antonio Perinić i Lovre Perinić su bliski HDZ-u te Kandidacijskoj listi grupe birača.

  To su javnodostupni podaci, istražite sami.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime