Svjedoci smo povijesne pravosudne greške u Hrvatskoj koja je nastala donošenjem Zakona o općem oprostu ili kako su ga zvali “Tuđmanova abolicija” 1996. godine, kojim se daje opći oprost od kaznenog progona i postupka počiniteljima kaznenih djela počinjenih u agresiji, oružanoj pobuni ili oružanim sukobima

Oprost od kaznenog progona i postupaka odnosi se na djela počinjena u razdoblju od 17. kolovoza 1990 .do 23. kolovoza 1996. godine. Vrijeme je pokazalo da zakon nije bio pravičan, unatoč činjenici da se na njemu temeljio proces mirne reintegracije. Oni koji su zazivali izmjene Zakona o općem oprostu proglašeni su desničarima, fašistima, ekstremima. Etiketiranja dolaze upravo iz redova aboliranih četnika, koji su počinili zločine nad Hrvatima.

Predstavnici pravosuđa Republike Hrvatske, punih trideset godina , nisu ništa činili po pitanju istraživanja i procesuiranja ratnih zločina nad Hrvatima. Činjenica je da su isti ti pravosudni djelatnici  činili i postupali, istraživali  zločine koje su počinili hrvatski vojnici. Predmet Lora-Split u kojemu tajništvo Europskog suda za ljudska prava traži od Darka Petričića i Domagoja Margetića da dostave dopunjenu dokumentaciju (10 siječnja 2011.g.)  o umiješanosti Mladena Bajića u ratne zločine u vojnom logoru u Splitu. Podnositelj zahtjeva žalio se na postupanje državnih institucija u Republici Hrvatskoj u predmetu. Ovo je samo jedan od primjera koji ukazuju na nezakoniti rad Mladena Bajića i njegovih suradnika. Wikileaks : Mladen Bajić  kao glavni državni odvjetnik izvještavao je američkog veleposlanika u Zagrebu, dilajući dokumenta iz istraga raznih predmeta – Spice…najavljivajući optužnice danima prije nego su bile podignute. Dana 23 prosinca 2009. godine, četiri dana prije prvoga kruga izbora Bajić je političkom tajniku američkog veleposlanstva Chrisu Zimmeru, kazao kako istražuje čak tri predsjednička kandidata… Progon hrvatskih generala, časnika i dočasnika bio je projekat međunarodnih institucija ICTY, Carle Del Ponte, engleskih tajnih službi i predstavnika hrvatskoga pravosuđa. Cilj im je bio rušenje hrvatske države i stvaranje nove Jugoslavije. Predmet Ante Gotovine i Mladena Markača, šest generala HV-HVO., detaljno je pojašnjen u knjizi Miroslava Tuđmana koja se zove “Haški krivolov”.

Ne uklanjanje s funkcija, hrvatskoga javnoga života , ekstremnih komunista, koji su rušili temelje mlade-novouspostavljene  Hrvatske države, počev od predaje oružje  teritorijalne obrane , oficirima JNA., pa sve do lažnih optuživanja i procesuiranja časnika, dočasnika i vojnika Hrvatske vojske, zanemarujući zločin i zločince srpsoga agresora, Škabrnje, Ovčare… Hrvatsku državu je uništilo u samome začetku.

Tko je Mladen Bajić poznati komunist SFRJ? Je li došlo vrijeme da se zakonito procesuira za nečinjenje, kojim je štitio zločince Škabrnje, Ovčare…, i činjenje u raznim predmetima (Gotovina, Markač, Sačić…) kojima je progonio hrvatske generale, dočasnike i časnike , u predmetima u kojima je kao Glavni državni odvjetnik špijunirao za strane zemlje (Spice…). Je li Mladen Bajić mason, pripadnik Velike lože Srba -Hrvata i Slovenaca “Jugoslavija” u Zagrebu, koja se danas zove Velika loža Hrvatske “Grof Ivan Drašković”, koja je osnovana 1993. godine, kojoj je Veliki meštar bio odvjetnik Marijan Hanžeković. Danas šef tih slobodnih zidara je Slobodan Kuvalja, zamjenik je Boris Vucelić, a tajnik Dragutin Lovrenčić. U hrvatskim masonskim ložama (osnovano ih je devet) nalazi se veliki broj građana srpske, hrvatske nacionalnosti, utjecajnih komunista, utemeljitelja Pokreta za Jugoslaviju, Udruženja za Jugoslavensku demokratsku inicijativu…, koji nisu odustali od  rušenja Hrvatske države i stvaranje treće Jugoslavije.

Velika loža Hrvatske “Grof Ivan Drašković” ima  Bilten koji se zove “Šestar”.  Popis imena iz šestara iznenaditi će hrvatsku javnost. U popisu se nalaze poznata imena iz bivše Komunističke partije Jugoslavije, poznati generali Hrvatske vojske, poznati režiseri i producenti – profesori hrvatske akademije, poznati bivši predsjednici Republike Hrvatske, glavni državni odvjetnici – okružni tužitelji SRH., sudci, glumci, pjesnici, menadžeri ( Agrokora, Adrisa, Atlantika, Agrama…).(NASTAVLJA SE…)

2 KOMENTARI

  1. Pa od tite, priko frane, do plenkija bili su svi, zato se i neotvara ARHIVA, jer čuva prkna titini sljedbenika! kad se kaže:” mi ili oni”, to govore komunisti vjernicima, a izgleda da su i crkveni “paroci”, ili drugačije zvani “praporci” koji su radili za udbu prihvatili su tu tezu, i kmetovi su imali višu pravu u državi, nego u ondašnjoj i današnjoj hadezejevoj i esdepejovoj i njihova ševa pupavca jugoslaviji! gdje se prokazuju nevini i mrtvi , a kriju ndjela onih koji vladaše diktatorskim i zločinačkim komunizmom a pripadali su partiji kpj-u zovu se TIRANI jer oskvrnjuju prava nevinih, kako živih tako i mrtvih !

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime