Zadar je velikim bankama uvijek bio iznimno interesantan grad. Jedno vrijeme su Zadar zbog i više nego suspektne suradnje sa suspektnom Hypo bankom zvali i Hypograd

Nije slučajno sve donedavno Zadar bio sjedište OTP banke prije čudnovatog preseljenja u Split. A nije ni slučajno što je Erste banka u ovom trenutku najvažnija poslovna banka kada je u pitanju Gradska uprava, ali i mnogi drugi. Istraživački tim portala Megamedia posljednjih godinu dana sustavno istražuje poslovanje Erste banke koju u Zadru već godinama vodi direktor Šime Kevrić kao i odnose te banke sa pojedinim političarima, poduzetnicima koje ćemo svesti pod isti nazivnik – povlaštenicima.

Dakle, povlaštenici u ovom gradu ne moraju udovoljavati formalnim uvjetima za dobivanje kredita, makar kad je u pitanju Erste banka. Došli smo do nespornih informacija kako je pr. jedan povlaštenik podignuo kredit u Erste banci i to u trenutku kada je račun njegove tvrtke bio pod blokadom Porezne uprave u iznosu višem od milijun kuna! Naravno, kredit nije vratio, poslovne partnere je prevario, a Erste banka je predmet spornog kredita “strpala” u Službu za loše plasmane.

Kada smo od direktora Šime Kevrića zatražili određene informacije s ciljem da informiramo javnost kako je moguće da netko tko ni približno ne udovoljava tzv. Općim uvjetima poslovanja Erste banke, ostali smo kratkih rukava. Nakon više desetaka dopisa kroz posljednjih godinu i više dana, prebacuju lopticu s jednog na drugog, od Službe do Službe, od Zadra do Rijeke pa do Zagreba… Konkretnog odgovora do danas nema. Stoga smo odlučili informacije koje je naš Istraživački tim prikupio, objaviti u serijalu koji uskoro kreće na portalu Megamedia. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime