Da Jure Brkan, slučajni gradonačelnik Makarske puno puta ne zna što govori, javnost se već mogla uvjeriti

Netko bi pomislio da će, makar, u interesu izborne kampanje u javnost izlaziti više informirano, no Jure Brkan je zapravo – Jure Brkan. Sprječavanje zaraze korona virusom, Jure Brkan je dovodio u vezu sa dezodoransom, svog sugrađanina u društvu premijera Plenkovića naziva luđakom itd.

Najnoviji biser HDZ-ovog gradonačelnika Makarske je njegov story na Facebooku u kojem ističe činjenicu da se iz proračuna Grada obnovila Glazbena škola Makarska. I onda Jure Brkan, u svom stilu, potpuno neinformirano, objavi dvije fotografije i napiše Glazbena škola – prije i poslije. Sve bi bilo u najboljem redu da na fotografijama nije prostorija Gradske glazbe Makarska, a ne Glazbene škole.

Neki su možda zaboravili, ali Jure Brkan je svojedobno bio podređen Tončiju Laliću, nekadašnjem šefu Turističke zajednice Makarska. Češće ga se moglo vidjeti sa cigaretom ispred Turističke zajednice nego unutra, no kada je plaća sigurna, ne treba kriviti kičmu na sjedalici. Uglavnom, prava je sreća za Makarsku da je Jure Brkan gradonačelnik, a ne primjerice turistički vodič. Jer da slučajno vodi turiste po Makarskoj, tko zna gdje bi ih sve odveo i što bi im sve napričao. Pa bi im za konkatedralu Sv. Marka na Kačiću rekao da je crkva Kraljice mira, za zgradu Gradske uprave bi im rekao možda da je ribarnica i tako redom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime