Uoči sutrašnje izborne skupštine Viteškog alkarskog društva, nikad više dilema

Tko će biti novi alkarski vojvoda, manje je atraktivno pitanje od onog tko za koga lobira i tko kome lažno obećava podršku, a o čemu nas je izvijestio jedan visokopozicionirani član VAD-a. Za alkarskog vojvodu svoje su kandidature istaknuli Hrvoje Filipović Grčić, Boško Ramljak i Ante Vučić. Među njima najviše nervozan je upravo Boško Ramljak koji priželjkuje sigurnu pobjedu i gotovo da nema osobe s pravom glasa koju nije osobno ili putem posrednika kontaktirao. Poznavatelji prilika tvrde da će se upravo između Ramljaka i Hrvoja Filipovića Grčića voditi mrtva utrka.
– Ni jedan ni drugi nisu najbolje riješenje za VAD, a imamo i trećeg kandidata Antu Vučića kojeg podržava sinjska HVIDR-a, no sumnjam da će dobiti i onaj dio glasova koji su unaprijed obećani. Naime, neki članovi VAD-a ciljano idu na prevaru te HVIDR-i obećavaju glasove za Vučića, no to se, vjerujte mi, neće dogoditi, tvrdi nam naš izvor.
Kaže nam da se više manje zna tko će proći u svim tijelima VAD-a, pa između ostaloga tvrdi kako je sigurni arambaša Ivo Vukasović. – Viteško alkarsko društvo je uglavnom sklono tzv. lijevoj opciji i javna je tajna da i oni koji se predstavljaju kao konzervativci, HDZ-ovci i sl. poput npr. Dinka Bošnjaka, zamjenika predsjednika Upravnog odbora VAD-a, dišu potpuno drugačije od deklariranog. Po tom ključu će biti birani novi članovi tijela unutar VAD-a, tvrdi nam izvor. Na naše pitanje tko od utjecajnih članova VAD-a preferira tzv. lijevu opciju, naš izvor spremno odgovara kako su to sigurno Stipe Jukić, Dinko Bošnjak, Toni Paštar te Ivan Nasić. – Oni se deklariraju kao ljudi bliski HDZ-u, ali je to samo predstava za naivne, zaključuje naš izvor. Svakako će biti zanimljivo pratiti kako će teći izborna skupština VAD-a…

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime