Kontroverzni načelnik općine Baška Voda na odlasku, Josko Roščić i njegova administracija nikako da se upute u zakone

Neprestano gube sudske sporove, viša tijela osporavaju im rješenja i odluke, no to ih ne sprječava da nastave raditi na štetu poreznih obveznika općine Baška Voda. U posjedu smo presude Općinskog suda u Makarskoj od 1.listopada ove godine prema kojoj Roščićevi komunalni redari nisu smjeli postupati u slučaju restorana “Galija”.

Prema presudi koju potpisuje sudac Slavko Štrbac, Litus d.o.o. oslobađa se od optužbe da bi 8.srpnja 2020. postavili stolove i stolice bez potrebnih odobrenja na čestici zemlje u vlasništvu općine Baška Voda.

Sud je nesporno utvrdio kako Litus d.o.o. u vlasništvu Igora Ursića ima svu potrebnu dokumentaciju za obavljanje ugostiteljske djelatnosti temeljem zakupa poslovnog prostora sa Hoteli Baška Voda d.d.

Općinski sud u Makarskoj nema nikakve dvojbe da je čestica zemlje na kojoj se nalazi restoran Galija, vlasništvo Hoteli Baška Voda d.d., a toga je bio svjestan i sam načelnik Josko Roščić. Konačno, prostor kojeg koristi restoran Galija ne može se smatrati javno prometnom površinom kako to krivo tumači Roščićeva administracija.

Sve troškove proizišle iz ovog sudskog postupka snosit će kao i uvijek dosad, žitelji općine Baška Voda, a ne Josko Roščić i njegovi birokrati.