Sokolova mreža JNA-Kontra obavještajne službe u hercegovini  i danas dominira politikom hrvata. Jedan broj istinskih hrvata u zaštiti životne perspektive, iz očaja ucijenjeni preživljavanjem primorana je da odobrava politiku Sokolove mreže, na čelu s Draganom Čovićem

Nesporno HDZ BiH dominira politikom Hrvata, ukinuta je Komunistička partija, nestali su Jugoslaveni, zaboravljena je i Velikosrpska agresija na hrvatski narod u BiH. Analitički tim portala došao je u posjed dokumenta „Zapisnik Soko Vazduhoplovne Industije d.d. Mostar“ koji ima broj PS-23-10/91, Mostar 08.10.1991. godine, sa 23. sjednice Poslovnog savjeta “Soko” VI d.d. Mostar, koja je održana 08.10.1991. godine u sali 401 s početkom u 16,00 h. Dragan Čović prisustvovao je sjednici kao Direktor sektora proizvodnje SOKO VI Mostar. Sjednicom je presjedao mr. Novica Đurica, Predsjednik “Soko” VI Mostar.

„Točka 1 Dnevnoga reda, Utvrđivanje sastava Štaba neposrednog rukovođenja i neposredni zadatci. Zbog složenosti sigurnosno – političke i ekonomske situacije u zemlji (Jugoslaviji) i njenih implikacija na poslovanje poduzeća Soko VI, a u cilju efikasnijeg rukovođenja nad svim procesima rada i poslovanja, Predsjednik Soko VI d.d., na prijedlog suradnika imenovao je Štab neposrednog rukovođenja u sastavu: 1. Karabeg Šefik – Izvršni potpredsjednik, 2.Bevanda Ana – potpredsjednik za strateško planiranje 3. Nekrasov Vladimir – pravljanje i vođenje programa 4.Dragan Čović – Proizvodnja elemenata 5. Vučijak Dušan– proizvodnja vazduhoplova 6. Klarić Smail Inokorporacija i kompoziti 7.dr. Boljanović Vukota– Koordinacija-alatnica, razvoj 8. Rogonja Bećir –Kordinacija-logistika održavanje 9.Kolobarić Branko– Komercijala, istraživanje tržišta 10. Stanimirov Miroslav – Ekonomija, financije, bezbjednost, kadrovi, knjigovodstvo i dr. Kadrovi se pojačavaju određeni punktovi u procesu proizvodnje i to: 1.Repek Suad- Proizvod, brav.line elemenata, 2. Dizadarević Emir– Održavanje, 3. Gojak Josip– Vođenje programa Dornier, 4.Rotter Stanislav– Proizvodnja konpozitnih struktura, 5.Dizdarević Faruk – Vođenje ruskih programa. Lica s prethodnog stave su direktno odgovorna Štabu za sve poslove , a postojeći rukovodioci ovih cjelina odgovaraju imenovanim….Sastanci Štaba biće održavani svaki dan u sali 401 s početkom u 15,30 časova…. Šef kabineta Predsjednika Soko VI Mostar – Duško Dragović dipl.pol.“ 

Iz navedenog možemo zaključiti  da je Dragan Čović za vrijeme Velikosrpske agresije bio član štaba neposrednog rukovođenja s neposrednim zadacima Vazduhoplovne Industrije Soko Mostar, koja je pod izravnim zapovjedništvom JNA-KOS- Beograd. Činjenica da je 12., 14., 15. ožujka 1991. godine u Beogradu održana Sjednica Vrhovne komande Oružanih SFRJ, na prijedlog Glavnog štaba  JNA trebala je biti donijeta Odluka o zavođenju vanrednog stanja u Jugoslaviji i povećanja borbene gotovosti JNA.

U to vrijeme KOS – JNA pravi procjenu stanja u Jugoslaviji s prijedlogom vojnog udara. Početkom 1990 godine JNA-e zapovjedni kadar bio je popunjen etničkim Srbima, koji provode Velikosrpsku agresivnu politiku, koja odigrava ključnu ulogu u agresiji na RH u Domovinskom ratu. Dana 7. listopada 1991. godine zrakoplovi JNA raketiraju Banske dvore u Zagrebu, s ciljem ubijanja Franje Tuđmana novoizabranog predsjednika RH. Zanimljiv detalj   je da dan nakon raketiranja Banskih dvora u Zagrebu 8 listopada 1991 godine “Jugoslaven” Dragan Čović u Mostaru na sjednici Poslovnog savjeta kojom predsjedava “Srbin” Novica Đurica, kao Predsjednik Soko VI Mostar postaje član Štaba, zbog složenosti sigurnosne situacije u Jugoslaviji. 

Novica Đurica i Dragan Čović  preko pilota borbenih zrakoplova JNA ;  Janjatović Zdravka-Major JNA  i Lentić Miše-kapetan I klase JNA, Gajića zvanog Goja, i pilota JNA zvanoga Jela, svi navedeni piloti na borbenim zrakoplovima MIG u zračnoj luci Mostar pored borbenih djelovanja bili su zaduženi i za izmještanje dokumentacije iz Vazduhoplovne industrije Soko Mostar u Beograd. Kordinator dislokacije opreme u Vazduhoplovnoj industriji Soko Mostar bio je Simić Dragan , probni pilot u Sokolu i Marić Nikola, šef vojne sigurnosti Vazduhoplovne industrije Soko Mostar. U kordinaciji dislokacije Sokolove opreme bili su zaduženi aktivni i rezervni oficiri Teriotorijalne obrane JNA kao i  SSNO.

Prostor Sokola nakon dislokacije pripremljen je za rezeviste JNA koji su došli iz Titograda. Hrvate  kao da ne interesira tko je raketirao i rušio hrvatske kuće, tvornice, pljačkao imovinu- opremu za Beograd, ubijao Hrvate. Hrvatski narod  kao da  ne želi upoznati istinu, spoznati prošlost, sjećati se teških, pogibeljnih vremena Velikosrpske agresije. Fenomen zlouporabe hrvatske politike u osobi Dragana Čovića uz pomoć predstavnika crkvenog klera, svakim danom motivira pisce ovih redaka da ponove materiju, gradivo svakom čitatelju, o komunističkim fenomenima, koji svojim radom motiviraju svakog poštenog Hrvata, branitelja da nešto poduzme ili napusti svoje ognjište. Bolno je i tužno gledati što Hrvatima radi Dragan Čović kao ekstremni komunist, Jugoslaven, ćiriličar u društvu priprostog Milijana Brkića, Ljube Ćesića, Milana Bandića, koji hrvate bih izlažu pogibelji, sudeći o izboru predsjedničkog kandidata u Republici Hrvatskoj.(NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime