JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar je na korak od potpunog izbacivanja sa Sarajevske Burze. Razloge treba tražiti u Predsjedniku uprave Vilimu Primorcu, njegovim bliskim suradnicima, nalogodavcima i pokroviteljima kojima ovi samoubilački potezi još jednog javnog poduzeća u knock-downu odgovaraju

Kriminalnim radnjama u Javnim poduzećima u Bosni i Hercegovini nikad kraja. Posljednjih mjeseci i dana smo svjedoci teške blamaže JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar na Sarajevskoj burzi. Iako su pravila poslovanja burze i zakonski propisi vezano za poslovanje i obveze Javnih poduzeća, dioničkih društava koja kotiraju na burzama jasno određena, ipak management JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar predvođen Vilimom Primorcem, svjesno krše zakone dovodeći JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar u nezavidan položaj, stvaranjem gubitaka putem izbacivanja ovog javnog poduzeća u JUNK folder Sarajevske burze.

Kratkim pregledom događanja listinga Sarajevske burze uvidjeli smo kako je zadnje trgovanje dionicama JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar upisano 12. prosinca 2018. godine. Uvidom u Pravila Sarajevske burze dolazimo do saznanja kako je JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar jedno od javnih poduzeća koje je bilo smješteno na kotizaciji Sarajevske burze,  premješteno u JUNK folder iste burze iz razloga što Predsjednik uprave Vilim Primorac nije dostavio izviješće o godišnjem poslovanju Skupštine, najkasnije do 30. travnja tekuće za prošlu godinu, što je jasno propisano navedenim Pravilnikom u člancima 58. i 63. (http://www.sase.ba/v1/Portals/0/Legislation/PRAVILA%20SASE%20za%20web%20site.pdf)

Tragom navedenoga kontaktirali smo Sarajevsku burzu i dobili informaciju kako je JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar uklonjen u JUNK folder zbog nepoštivanja pravila i oglušivanja Predsjednika uprave gospodina Vilima Primorca na opetovana upozorenja vezano za nedostavljanje godišnjeg izviješća o poslovanju Društva. S burze su nam jasno i nedvosmisleno pojasnili kako im Zakon o tržištu vrijednosnih papira („Službene Novine Federacije BiH br.85/08 i 109/12) daje alate za micanje društava koja ne poštivaju pravila, a JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar je trenutačno jedna od takvih kompanija. Iz burze su nam priopćili kako za ovakove situacije posjeduju više mogućnosti. Prva od tih mogućnosti je izdvojiti najtransparentnije dionice i kompanije u vrh. Drugo, iz službenog tržišta premjestiti kompanije koje se ne pridržavaju zakonskih propisa i pravila transparentnosti prema investicijskoj javnosti i treći alat kao krajnji je isključenje iz trgovanja, takozvani delisting za koji je JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar kvalificiran, nepoštivanjem odredbi Pravila Sarajevske burze.

Zašto Vilim Primorac krije godišnje izviješće o poslovanju za 2018. godinu? Možda zbog nabavki u voznom parku ovog javnog poduzeća u vrijednosti od 3 milijuna konvertibilnih maraka.

Zašto Vilim Primorac ugrožava javno poduzeće svojim kriminalnim radnjama i za čiji račun to radi? Hoće li zato možda kao nagradu u idućem mjesecu dobiti još jedan četverogodišnji mandat na čelu ovog javnog poduzeća koji će mu povjeriti čiriličar Čović kao provjerenom drugu i komunisti?

Kako na to gledaju druga dva člana uprave koji dolaze iz Republike Hrvatske, gospodin Tomislav Ruk i Gordana Bilić? Kako na ovu činjenicu gleda još jedan član uprave iz Bosne i Hercegovine, Goran Kraljević?

Do pisanja ovih redaka nitko od navedenih nije odgovarao na opetovane pozive i upite novinara portala www.mega-media.hr .

Što čine Hrvatske Telekomunikacije d.d. Zagreb i Hrvatske Pošte d.d. Zagreb?

Čini se kako i one samo pasivno promatraju kako ćiriličar Čović preko svoga poslušnog pijuna i Predsjednika uprave JP HT d.d. Mostar Vilima Primorca srozava ovo javno poduzeće sudjelujući zajedno s njima u nečasnim radnjama? Kome je to u interesu?

Imaju li spoznaja o tome Davor Tomić, predsjednik Nadzornog odbora, Maja Mandić kao zamjenica predsjednika, Gordan Galić, Tihomir Čelan, Bojan Domić, Emir Konjhodžić, Suzana Petrović, Jerko Dumanić, Željko Severović, Marina Bengez Sedmak i William Childree kao članovi Nadzornog odbora?

Je li gore navedenima poznat habitus njihovog Predsjednika uprave – direktora Vilima Primorca? Znaju li isti za njegove rabote iz prijeratnog poduzeća LEDO, znaju li njegovu ulogu u poslijeratnom ZAP-u (Zavodu za platni promet)? Pita li na koncu itko tog istog Vilima primorca otkuda njemu i članovima njegove obitelji silne nekretnine diljem Jadrana, otkuda mu poslovni prostori u Mostaru za koje uzima najmanine u iznosu većem od 10 tisuća maraka mjesečno?

Redakcija portala www.mega-media.hr pita se do kada će jugoslavenski i okorjeli komunistički kadrovi uništavati javna poduzeća Hrvata u Bosni i Hercegovini?

Na koncu jedan besplatni pravni savjet malim dioničarima JP Hrvatski Telekom d.d. Mostar, kako imaju na raspolaganju mogućnost tužbe protiv društva, upravljačkih tijela, Predsjednika uprave i Nadzornog odbora kako bi naknadili nastalu štetu i eventualno izgubljenu dobit rušilačkim potezima Vilima Primorca i klike okupljene oko njega.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime