Prije nekoliko dana u Splitu, na adresi Ulica slobode 24., volonteri Marijinih obroka radosno i svečano otvorili su vrata prvog info centra u Splitu i Dalmaciji te ujedno četvrtog info centra u Hrvatskoj. Prethodna tri info centra nalaze se u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Požegi

Tijekom otvorenja, okupljenim se obratila regionalna koordinatorica Marijinih obroka za Dalmaciju,
Vesna Gugić, koja je istaknula da su volonteri izrazito sretni što nakon deset godina djelovanja u Splitu napokon imaju prostor u kojemu mogu djelovati, razvijati nove ideje i družiti se.

Nekoliko rečenica rekao je i gospodin Krešimir Ćurlina, član upravnog odbora Marijinih obroka Hrvatska, koji se zahvalio volonterima na njihovom radu i zalaganju, ali i naveo važnost djelovanja Marijinih obroka u svijetu. On je naglasio da zahvaljujući međunarodnoj humanitarnoj organizaciji Marijinih obroka, koja u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta provodi školski program prehrane kako bi privukli kronično gladnu djecu u učionice, više od 2,4 milijuna djece dobiva jedan topli obrok u mjestu svoga školovanja.

Prostor info centra blagoslovio je don Josip Ulić, koji je i sam volonter Marijinih obroka još od studentskih dana te jedan od osnivača Splitske podružnice. Naglasio je da mu je izrazito drago vidjeti da se mreža volontera u Splitu širi, a zajedno s njom i vizija i ideja Marijinih obroka.

Vizija koja je vrlo jednostavna i učinkovita – osigurati svakom djetetu dnevni obrok u mjestu obrazovanja. Osiguravanjem obroka djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta ne spašava se samo život, već ih se potiče da obrazovanjem sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život.

Nakon službenog dijela, volonteri i zainteresirani građani nastavili su ugodno druženje i razmjenu ideja.

Iz Marijinih obroka poručuju da su iznimno zahvalni velikom broju volontera koji su pomogli pri organizaciji događaja, kao i svim građanima i volonterima koji su posjetili otvorenje.

Volonteri Marijinih obroka u Splitu pozivaju sve da dođu do njihovog info centra, saznaju nešto više o ideji koja mijenja živote milijuna djece koja primaju obroke te postanu dio priče koja svakodnevno čini promjenu. Info centar nalazi se u zgradi gradskog kotara Bol i bit će otvoren svakog radnoga dana od 10 do 16 sati.

Za više informacija o Marijinim obrocima posjetite www.marysmeals.hr

Za programe prehrane možete donirati na račun Marijinih obroka u Zagrebačkoj banci: IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime