U organizaciji skupine “Balini” te pod pokroviteljstvom Općine Sv. Filip i Jakov i Turističke zajednice u subotu 10.02. od 17:00 h u centru Sv. Filip i Jakova održat će se zimsko maškarano izdanje “Filipjanskih Balinjera“, ovog puta uz legendarni bend “Soul Fingers”

“Natjecanja s karićima na balinjere osim nostalgičnog povratka u prošlost filipjanskih očeva i djedova, želi okupiti što više ljudi iz cijelog Sv. Filipa i Jakova i okruženja, svih uzrasta, s namjerom da se tradicija izrade drvenih karića na balinjere ali i maškara dalje njeguje“, kažu organizatori.

Organizatori i ove godine napominju da je ovo maškarano izdanje te od svih očekuju neku masku, grupnu ili pojedinačnu, za koje će se nakon natjecanja uz tombolu dijeliti i nagrade. Osim samog natjecanja i pomnog praćenja utrka u kojima će biti uključene sve dobne skupine, posjetitelji i natjecatelji moći će uživati u raznolikoj ponudi hrane i pića dok će za konkretniju spizu biti zaduženi filipjanski kuhari Zdenko Mikas Suki i Predrag Brzić Švrle.

Svirka benda “Soul Fingers”

Na zimskoj “balinjerijadi” osim natjecanja te vrhunske adrenalinske zabave očekuje nas i maskenbal pod šatorom te oko 21:00 h svirka benda “Soul Fingers“ nakon koje slijedi i DJ “Chanatronix”.

Grupa “Soul Fingers” poznata je kao vrhunska glazbena atrakcija. Koncertni spektakl grupe, koja je kroz više od 40 godina aktivnog staža postala sinonim za soul i funk muziku na ovim prostorima, obiluje energijom, stilom, vrhunskom scenskom estetikom i koreografijom. Poznati su po izravnom kontaktu s publikom u kojem stvaraju čaroliju koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. U svojoj uzbudljivoj, internacionalnoj karijeri “Soul Fingersi” su održali više od 2000 koncerata. Spektakl “Soul Fingersa”, vrhunski je uigran koncertni događaj sjajnih glazbenika predvođenih urnebesnim dvojcem, soul braćom Denisom i Harisom u pratnji zamamnih Pinky Sisters, pa sa pozornice ova čarobna ekipa s lakoćom osvaja srca i mami osmijehe publike svih generacija. U dugogodišnjoj karijeri na mnogim festivalima dijelili su pozornice s velikim imenima poput BB Kinga, The Blues Brothers Banda, Eddie Floyda, David Bowieja, Georgie Famea, Makoto Ozonea, Miriam Makeba, Sia, George Clinton & Parliament Funkadelic.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime