Gust snijeg počeo je oko 15.30 padati na području cijele Cetinske krajine. Trenutno je visina sniježnog pokrivača između tri i deset  centimetara, a temperatura je oko -2  °C.

Najgušći snijeg trenutno pada u Dugopolju, Dicmu i okolici Sinja. Promet je usporen jer većina vozača nema zimske gume. Zbog toga se na pojedinim pravcima stvaraju i manje kolone. Dežurne službe pozivaju na oprez, te navode da će ralice najprije čistiti i posipati glavne ceste, a tek potom lokalne prometnice. Prve pahuljice snijega zalepršale su oko 15 sati i u Splitu!
Javljaju nam to brojni naši vjerni čitatelji, a prva informacija ‘s terena’ stigla nam je s Brda, nakon čega smo iste informacije počeli primati i iz drugih splitskih kvartova.
Snijeg se zasad ne zadržava na tlu, može se vidjeti tek ‘ples’ pahuljica u zraku, a nakratko se zadržavaju i na odjeći. I dok dio Splićana već danima strepi da se ne ponovi splitska ‘snježna katastrofa’ iz 2012. godine, velik je broj i onih koji su s oduševljenjem dočekali snijeg u svom gradu te se nadaju kako će uskoro i ozbiljnije zasniježiti.
Snijeg je također počeo padati u Solinu, Kaštelima, Sitnom, Srinjinama, Žrnovnici… (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime