Kada je Kristijan Kapović, dugogodišnji načelnik Općine Vir shvatio da se neće moći ponovo kandidirati na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, trebalo je naći podobnog kandidata za načelnika

Kao logično rješenje se nametao Antonio Vučetić, Kapovićeva desna ruka, dotadašnji zamjenik načelnika, no istodobno je predstavljao veliku opasnost. Prekaljeni političar Kapović znao je ako jednom Antoniu Vučetiću da takvu “privilegiju” fotelju, da mu je povratak u načelničku fotelju praktično nemoguć.

Zato se odlučio u izbore gurnuti Marina Radovića, diplomiranog ekonomista sa neslavnom karijerom direktora Čistog otoka d.o.o. Ispravno računajući da će Radovićem moći manipulirati, Kristijan Kapović je jednim udarcem ubio dvije muhe. Ograničio je Antonia Vučetića u političkom rastu, a Marina Radovića učinio privremenim načelnikom.

U međuvremenu je postupak rehabilitacije po pravomoćnoj kaznenoj presudi za Kristijana Kapovića završen i on se može opet kandidirati na izborima! Po svemu sudeći, to je sasvim izgledan scenarij za Vir jer Antonio Vučetić namjerno odugovlači održavanje zakazane sjednice Općinskog vijeća kako bi pripremio teren za odlazak Marina Radovića. Kolateralno tako pokazuje zube i novoformiranoj većini koja zapravo u ovom “paklenom planu” nije primarna. Primarno je Marina Radovića politički dokrajčiti, onemogućiti ga da kao načelnik u zakonskom roku predloži proračun za 2023.godinu. U takvom raspletu, Marino Radović više ne može biti načelnik i dolazi do izvanrednih izbora na Viru, ali ne za Općinsko vijeće, već za – načelnika!

Bliži se kraj umjetno stvorenoj idili trojice interesno povezanih “poznatih” dalmatinskih političara

Marino Radović će u tom slučaju štošta morati objašnjavati nadležnim institucijama, policiji, Poreznoj upravi, USKOK-u, DORH-u, Ministarstvu pravosuđa i uprave. U međuvremenu će se Kristijan Kapović moći pripremati za izbornu utrku i pokušati osvojiti još jedan načelnički mandat.

U svijetlu novonastalih okolnosti, ne čudi suspektna odluka Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, odnosno odustajanju od daljnjeg kaznenog progona Kristijana Kapovića za blokadu Virskog mosta. Da je kojim slučajem ODO ustrajalo na predmetu, a Kristijan Kapović bio kazneno osuđen, povratak u lokalnu politiku ne bi bio moguć.

1 KOMENTAR

  1. Na viru s lopužom kapovićem kao negdar u zg sa bandićem kada je smjestio na fotelju dogradonačelnicu a on iz sjene radio što je radio i kao dok je i službeno bio gradonačečnik,skoro identićan slućaj.Sve đaci ponavljaći u banana rezervatu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime