Ministar turizma Darko Lorencin svečano je otvorio početak rekonstrukcije Palače Cedulin u Zadru, koja će se pretvoriti u Turistički informacijski centar.

Lorencin je ovom prilikom istaknuo kako će Ministarstvo turizma i dalje kroz Program Fond za razvoj turizma financijski podupirati ovaj projekt. U sklopu projekta koji se odnosi na preuređenje i prenamjenu palače Cedulin i kompleksa stare bolnice u Turističko-informativni centar izvršena su arheološka istraživanja, provedena u dvije kampanje tijekom 2014. i 2015 godine. Istražne je radove proveo Muzej antičkog stakla pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Zadru. Iskapanja su financirana od strane Turističke zajednice grada Zadra. „O povijesnoj i kulturnoj baštini ove lokacije govori i činjenica da su konzervatori pronašli predmete koji sežu čak i do vremena antike pa će svakako i sama priča Palače Cedulin biti interesantna posjetiteljima Zadra i Zadarske županije, te će i sama činiti dodatnu turističku atrakciju“, naglašava ministar turizma Darko Lorencin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turističke zajednice i TIC raspolagat će s oko 550 kvadrata unutarnjeg plus 750 kvadrata vanjskog prostora što je oko 1.300 kvdratnih metara ukupno. Osim ureda ideja je da bi se u sklopu palače uredila i jedna moderna prezentacijska dvorana.  Za „Vrata u kulturu Grada Zadra“ Ministarstvo turizma u cilju razvoja turističke infrastrukture, odobrilo je milijun kuna potpore iz programa Fond za razvoj turizma.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime