Paunović i Brkan Radić pritisnuti neuspjehom devastirajućeg plana betonizacije i gradnje 5 riba i jedne garaže na Peškeri, smislili su novi “genijalni” projekt, čitaj: ludost

Postavili su, uz mali, već “eventima” iscrpljeni i osakaćeni, parkić fra Jure Radića, ogromni, prostoru totalno veličinom i izgledom neprikladni panoramski kotač.
Ta je samovoljna, apsolutistička odluka donesena bez konzultacija s građanima, bez konzultacija sa vlasnicima stanova i kuća u neposrednoj blizini i bez konzultacija s vlasnicima hotela Osejava!
Naravno, i bez odobrenja Gradskog vijeća!


Doveli su tu ogromnu hrpetinu željeza, postavili je uz samo more, kvareći vizuru pogleda na zelenu Osejavu, oduzimajući 15-ak dragocjenih parkirališnih mjesta i znatno otežavši manipulaciju i komunikaciju na parkiralištu Osejava.
Na, i onako ljeti prepunjenu rivu, gdje se rijeka turista sudara hodajući rivom do lukobrana, dok automobili kruže u nemogućoj misiji traženja slobodnog parking mjesta, oni postavljaju ogroman panoramski kotač bez ikakve studije o utjecaju na okoliš: buka i svjetlosno zagađenje spustit će makarski turizam još jednu stepenicu niže.
Zašto to rade?
Odgovor je uvijek isti: radi novca.
Samo jedna vožnja na kotaču donosit će vlasniku cca. 1500 € uz uvjet svih popu njenih mjesta. Ako prosječno bude samo 10 punih vožnji dnevno, vlasnik će u jednom danu utržiti cca. 15.000 eura, mjesečno 450.000 eura, a u 6 mjeseci možda i više od 2,5 milijuna.


Paunović i Radić Brkan lažno se i prijetvorno, stalno s figom u džepu, busaju u prsa sa transparentnošću gradske vlasti, ali javnog natječaja nije bilo za tu poziciju, niti se zna išta o uvjetima koncesije.
Sve to opravdano revoltira građane i potiče sumnju u nepoštenu praksu.

A kako su u igri veliki novci, puno je tu masti za podmazivanje na sve strane! Puno je pitanja, malo odgovora, a sve više sumnji…

2 KOMENTARI

  1. Tipičan naš “domaći” račun tuđih poslova….. toliko karata PUTA toliko novaca, PUTA toliko vožnji, PUTA toliko dana Puta…. ispadaju naravno milijuni a od toga izračuna nema ništa jer se uvijek računa na maksimalu….. što god da se radi uvijek se netko optužuje da je ukrao, zatajio, odnio, treba pitati “suglasnost” ovoga i onoga, i tako ostajemo u žabokrečini i blatu iz kojega se nećemo iskoprcati nikada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime