Zove me neki dan prijateljica iz Šehera, inače jako zgodna i privlačna žena, kojoj je tres-tres chic borba za obespravljene! Dakako, najprije za ljudsku vrstu, a onda i za životinjsku…Te mi kaže: sjećaš li se…Onda onog vremena…Kad bi ti uskočio u crvene chevro-čizmice…Navuko levisice…Nabacio raybanke br.56…Za tobom bi klinke plazile…Ljubomorni frajerćići iz mostarskih sokaka urlali bi…Pederu … Pederu…Pederu…To je bila tvoja parada ponosa…Koristio si modu za isticanje svog stila, a ne seksualne sklonosti…No, kako se sve događalo s kraja šezdesetih i početkom sedamdesetih, uz onu, u San Franciscu, bila je druga u svijetu…Mada ima i jedan zajeb…Šteta je za pokret…Što ti nisi gay…Borba bi kraće trajala…Jer kako ono ti reče: zaljubljujemo se u osobe a ne u spol!

Piše: Hrvatin Tomašević

Ni nakon dva desetljeća i još nešto, privezani u zavjetrini našeg društva: lezbejke, gayevi, tranny,shemale i ostalo društvo iz LGBT-zajednice, nikako da isplove na naše ulice, da u javnosti dobiju mjesto dostojno njihova doprinosa društvu. Predvodili su, dajući veliki doprinos u civilizacijskom i povijesnom nasljeđu, kulturi, umjetnosti, glazbi, književnosti, dizajnu, industriji mode i gastronomiji. Danas i u politici europskih država, i mamo predsjednice, vode važne ministarske resore, a u SAD-a su gradonačelnici od nekih najvećih i najvažnijih gradova. Najposlije, SADe, kao najveći zagovornik opstojnosti daytonske BiH, poslali su veleposlanika koji je pripadnik LGBT-zajednice.

Smatram kako je potrebno pristupiti rješavanju njihovog problema i statusa kod nas, stavljajući naglasak na komunikaciji. Buduća vlast, odmah mora iskomunicirati dvije zajednice. STREIGHT i LGBT i gotovo! Imam dojam, kako sva ta priča o pravima za homoseksualce nema nikakvu stvarnu ulogu, nego da služi samo kao neka dekoracija u društvu-politička draperija! To me navodi na zaključak o lažnom moralu, koji ukazuje na opasnosti od homoseksualizma, a dolazi iz malograđanskih predrasuda, koje opet imaju male sitne čaršijske interese. No, samo da podsjetim, još su nam svježe slike, ekstremnih manifestacija nasilja, kad su se samo usuditi pokušali pojaviti na sarajevskim sokacima: gayevi, lezbejke i  njihovo društvo koje ih je podržavalo. Tad se tražilo, da ih se sasvim ukloni!

U svijetlu činjenice, da se danas izbori u Europi ne mogu dobiti bez glasova LGBT-zajednice, političke stranke kod nas, morale bi uvrstiti: načelo učešća i zastupljenosti na kandidacijskim listama osoba koje se izjašnjavaju kao takvi. LGBT-zajednica, kad vidite analizu izbornih statistika i brojki, donosi 10do15% od ukupnog broja dobivenih glasova. Npr- stranka koja se založi promovirajući interese, ali ponudi i programska rješenja, te se izbori za javnost gay-lesbo osoba, imati će od 10 do 15% više dobivenih glasova na državnoj razini od ostalih stranaka. Dakako, da Vam je ova teza zanimljiva, stoga dozvolite da je pojasnim, navodeći primjer: recimo da se hrvatska stožerna stranka, ali i ostale, koje u svojim programima zagovaraju europske vrijednosti, i, kojima bi najviše to išlo u prilog, odluči poduprijeti LGBT-zajednicu, mogla bi da računa na onih čvrstih 10% i dodatnih 10do15% glasova LGBT-zajednice, što bi ih odmah dovelo na poziciju s koje mogu računati na dobivanje kandidatskog statusa i ulazak u E.U!. Tvrdim Vam: politčka stranka, koja prva osvoje srca: lesbodjevojaka,  gayeva,transrodnih…na izborima pobjeđuje i predvodi nas u Europu!.

Od nas, LGBT-zajednica ne traži da učinimo ništa što bi poremetilo naše živote, stanja, status i pozicije u društvu, nego samo da izbjegnemo uzrokovati štetne i nasilne događaje koji su upereni protiv njih! Od nas se traži da otklonimo obavezu lažno-moralnim pravilima malograđanštine, da spriječimo štetu koju nanosi mentalitet čaršije i odbacimo zlostavljanje primjerno kažnjavajući primitivne nasilnike, koji čine zlo nad homoseksualcima!

Islamska društva, muslimani općenito, nikad i nisu prihvatili homoseksualnost. Smatraju ga zastranjenim i društveno opasnim, pa su homoseksualce i lezbejke osuđivali na zatvorske kazne. Islamski, totalitarni, liderski-režimi i sustavi ,posve zanemaruju individualnost, jedinstvenost pojedinca i njegovu spolnost potiskuju. Danas, kod nas, pod utjecajem Međunarodne zajednice, nasilje nad homoseksualizmom ne provodi se na  tako vidljiv način. No, to ne znači da je službena politika Šehera prestala voditi borbu protiv homoseksualizma. Jamačno, kako bi snošljiviji stav i donošenje pozitivnih zakonskih rješenja spram homoseksualnosti, bio dokaz političke zrelosti! Europa je gay…Plaše nas!

Mišljenje Crkve- nije čudo što katolički crkveni veledostojnici, napokon otvaraju osjetljive teme koje mijenjaju dogme samih religioznih institucija o homoseksualnosti. Na taj način, kad je u pitanju neki razvoj u društvu, (istosplana zajednica) potaknu etička pitanja, ali isto tako, i oni sami-svećenici-biskupi  komentiraju, obraćajući se javnosti, kako mijenjaju  stavove o homoseksualizmu. Na primjer: doktrinu dvostrukog učinka i vjerovanja kako homoseksualnost unutar svećenstva mora ostati tajnom, a da pedofiliju moraju osuditi i protjerati iz katoličke Crkve. Sam Papa Franjo, u svojim propovijedima podržava te promjene crkvene dogme o homoseksualizmu!. Islam ne!

Pravoslavna je crkva, kao i što se očekuje protiv homoseksualnosti!. Njen utjecaj nije zanemariv i teško je pretpostaviti, da će se njihovo stajalište promijeniti, primjerice, jedino ako dobijemo nove zakone o istospolnim zajednicama.

Na moju, Vašu, i na žalost LGBT-zajednice, mediji- radijski i TV-programi, članci u tiskanim medijima,  potpuno zanemaruju uvažavanja prava homoseksualaca. Iako, znamo da jako puno gayeva i lezbejki radi u medijskoj industriji. Dakako, da se svi s pravom pitate: o čemu se tu radi? Tko upravlja medijima? Homofobi, vlast, neki koji se plaše očiglednog?

Prema mom promišljanju, bitno obilježje Parade ponosa jest njen karakter pokreta za ravnopravnost ljudskih i građanskih prava i slobodu odabira seksualnog i životnog partnera. Želim da istaknem- kako se izručivanjem u javnost,  LGBT-zajednica želi  potvrditi i pokazati da imaju razloga i puno pravo na: život, ljubav, seks, ravnopravan status u društvu.

Znam da su gayevi i lezbejke diljem svijeta sretni, zbog toga što u sarajevskom kalifatu  dozvoljena je Parada Ponosa, tako da uz ćevape, ponosno marširajmo na Europu. S ruba budućnosti, Vaš- Hrvatin Tomašević !.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime