Prijedlog Andreja Plenkovića o obuci ukrajinskih vojnika na hrvatskom tlu je riskantan, nezreo i zlonamjeran – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji, Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, čiji su zastupnici jedinstveno glasovali protiv: – Hvala dragome Bogu, današnji cirkus nije prošao! Plenković nije uspio ugroziti nacionalne interese i sluganski provesti još jedan nalog Bruxellesa, zbog kojeg bi Hrvatski narod platio visoku cijenu!

Saborsko glasovanje u kojem su za dvotrećinsku većinu i prihvaćanje Vladina prijedloga nedostajala četiri glasa, Penava je nazvao “propalim pokušajem uvođenja Plenkovićevog apsolutizma”: – On je globalist i po nalogu Bruxellesa spreman je kalkulirati s hrvatskim životima, al’ mu to ovoga puta nije uspjelo!

Na premijerove optužbe da su protiv bili “provincijalci i politički patuljci”, čelnik DP-a je odgovorio: “I na Svjetskom prvenstvu u nogometu su nam govorili – što će jedna Hrvatska s tri i po’ milijuna igrati?! Al’ nas evo među prvih četiri najbolje reprezentacije! A ti k’o Plenković su bili spremni sve učiniti da tako “mali” ne dođemo do finala!”

PENAVA BAČIĆU: Odakle vam pravo spominjati Jean-Michel Nicoliera?!

Odakle vam pravo spominjati Jean-Michel Nicoliera – zagrmio je gradonačelnik Grada heroja i poručio šefu vladajuće većine, Branku Bačiću, koji je bio član Saveza komunista Jugoslavije, još dok je francuski dragovoljac branio Vukovar: – Oni će meni imputirati Jean-Michela u krivom kontekstu?! Pa, oni koaliraju s okupacijskim gradonačelnikom moga grada, Vojislavom Stanimirovićem, koji je bio tamo kad su Jean-Michela odveli na Ovčaru! Bilo bi me sramota biti u koaliciji s takvim ljudima.

Ivan Penava je podsjetio HDZ-ovce koji su ga prozivali u sabornici da je “Francuska bila jedan od najvećih protivnika hrvatske nezavisnosti i da su nam uveli embargo na uvoz oružja”, a voditelj se nadovezao tvrdnjom kako Jean-Michel Nicolier nema nikakve veze s francuskom politikom koju vodi Macron i da bi ga takvi k’o Plenković sigurno devedesetih nazivali “desnim ekstremistom”…

Pozivaju se na Jean-Michel Nicoliera, a stigmatiziraju i pokušavaju zabraniti pozdrav pod kojim je branio Vukovar – rečeno je u emisiji.

Penava je s ponosom istaknuo: – U mom uredu već osam godina stoji portret Jean-Michel Nicoliera s oznakom HOS-a i jasno vidljivim pozdravom na amblemu. I dok sam god gradonačelnik Vukovara, a nadam se – i duže, on će biti tamo!

“Kada ste globalist i kada nemate ni Domovinu, ni vjeru, što vam je onda Hrvatska,” nastavio je govoriti o aktualnom šefu HDZ-a, pojašnjavajući zbog čega je toliko inzistirao na izglasavanju prijedloga o obuci ukrajinskih vojnika u RH: “Plenkoviću je svejedno u kojoj državi kači kaput na vješalicu!”

Kad vam Hrvatska nije jedini borbeni položaj koji imate i kad vam Hrvatski narod nije svetinja, onda vam je lako kalkulirati s hrvatskim životima – nastavio je u istome tonu i žestoko odgovorio na kritike vladajućih da su “DP-ovci za Ruse”: – Nitko nije dao inicijativu da se u Hrvatskoj obučavaju ruski vojnici. Mi smo za obuku hrvatskih vojnika, a ne niti ruskih, niti ukrajinskih. Sram ih može biti!

I onda je poručio Plenkoviću, Jandrokoviću i dugima: – Jeste frajeri ili niste?! Pa, onda budite frajeri do kraja, što ne proglasite rat Rusiji?! Budite frajeri do kraja i razgolitite se! Međutim, vi niste frajeri! Skrivajte se iza tuđih skuta, al’ ne trgujte s onim što smo teškom mukom stvorili!

Čelnik DP-a je Andreja Plenkovića nazvao “totalitaristom koji je učio od Kardelja i Marxa, a danas drugima govori da su za Ruse.”

U najmanju je ruku autokrat, a njegov današnji neuspio pokušaj u Hrvatskom saboru nameće pitanje; što je sljedeće, državni udar – zapitao se Penava na kraju emisije i ustvrdio da “Plenković nije legalist”.

1 KOMENTAR

  1. Odbili ste pomoć oko obuke Ukrajinaca. S Vama sam završio priču. Koliko ste jadni kad ste eto gori od Kradezea. Rezultati vam to govore a i budućnost će reći.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime