Pero Gazilj i Zdenko Roso, bivši komunalni redari koji su dobili otkaz jer su se usudili svoje nadređene prijaviti policiji i USKOK-u zbog sumnji u niz kaznenih djela konačno su u vidu presude Visokog upravnog suda RH dobili pravdu i odaslali poruku svim makarskim skepticima – DA, BILI SMO U PRAVU!

Zdenko Roso
Zdenko Roso

Skandalozna sistematizacija koja je suprotno zakonu pripremana po nalogu makarskog gradonačelnika Tonćija Bilića u jednoj konobi, a konačan pečat dobila u Bilićevom uredu bila je u potpunosti u suprotnosti ne samo sa Zakonom o radu već i sa zdravim razumom. Od samog početka svima, pa i samom Biliću je bilo jasno da je glavni i jedini cilj bio udaljiti iz službe dvojicu komunalnih redara. Nikakvih značajnih ušteda nije bilo. Moglo bi se reći da je Grad Makarska pretrpio i financijsku štetu zbog ta dva otkaza obzirom da je pod krinkom „ušteda“ ukinuta noćna smjena redarima što su mnogi zloupotrijebili i ilegalno zarađivali tijekom turističke sezone znajući da ih neće kontrolirati komunalni redari. U konačnici, Grad Makarska će zbog osvetničkog pohoda Tonćija Bilića i njegovih nesposobnih pravnika platiti na stotine tisuća kuna odštete Peri Gazilju i Zdenku Rosi. Sve to na teret građana.
bilic tonci55U nastavku donosimo što je sve utvrđeno sudskim postupkom na Visokom upravnom sudu RH kako bismo čitateljima dočarali koliko su zakonskih odredbi prekršili Tonći Bilić i suradnici koji plaću primaju iz džepova makarskih građana.
Visoki upravni sud je imao zadatak ocijeniti zakonitost Pravilnika o unutarnjem redu (sistematizacija) i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu za koje su komunalni redari Pero Gazilj i Zdenko Roso tvrdili da su nezakoniti i u suprotnosti s važećim Zakonom o radu, ali i Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi.
Prema presudi Visokog upravnog suda učinjen je propust zbog čega je sistematizacija u potpunosti nezakonita. Naime, gradonačelnik Tonći Bilić nije smio donijeti sistematizaciju bez prethodne suglasnosti sindikalnog povjerenika, a što su i Gazilj i Roso tvrdili od samog početka i tako pokazali da bolje poznaju zakone nego 11 zaposlenih pravnika u Gradu Makarskoj. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

 1. Pravnici Grada, pa kako ste to savjetovali gradonačelnika, kakav vam je to pravilnik, kako ste dopustili da ugleda svjetlo dana; pa gdje vam je stručnost; sramota, sramota; pa znate li vi išta o pravu?! koliko vas je sudjelovalo u izradi toga, koliko vas je gradonačelnik zadužio za taj zadatak, taj vrlo složeni zadatak??
  ima li ovo i u drugim gradovima ili smo mi jedini ovakav biser

 2. Ovdje treba poći samo od jedne činjenice i pitanja ?
  ŠTA BIVA KADA SLON UĐE U TRGOVINU KRISTALA
  ili
  ŠTA ĆE SE DOGODITI KADA PJEŠADINAC UPRAVLJA AVIONOM

  Nedavno mi je jedan djelatnik lokalne uprave rekao :”Preživio sam ja i nepismenijih Gradonačelnika,ali veće , pokvarenije i bezobraznije budaletine od ove ja bogami ne vidjeh! Dokle će ovo i kako će ovo završit ja ti bogami ne znam. U nas je sve moguće.
  Zdravi i veseli bili !

 3. Dajte objavite dokument – rješenje u cijelosti, kako bi vjerni čitatelji vidjeli što u istome piše. U dosta situacija niste se pokazali vjerodostojni i argumentirani pa je razumljivo biti sumnjičav.

 4. e sad da vidimo još to predivno opravdanje za ovakvo sranje koje će njhovi poltroni sastavit i stavit u makarsku kroniku, gradsku stranicu , po facebooku i pitaj boga di sve ne, da još jednon osjetimo taj zlatni sjaj kojim će velike vođe bit obasjane

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime