Redakciji portala Megamedia obratio se Pero Previšić, općinski vijećnik Čapljinske neovisne stranke sa mobom da objavimo pismo koje je danas poslao članovima predsjedništva HNS-a i Draganu Čoviću  po šesti (6) put u zadnje 2 godine 

– Općinska vlast u Čapljini na čelu sa načelnikom gosp. Smiljanom Vidićem (HDZ BiH) ukinula je svaku pomoć udrugama   HVIDR-a, udruzi UDOVICA DOMOVINSKOG RATA i udruzi DJECE POGINULIH BRANITELJA.

Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina

Njihova obveza je skrbiti i pomagati članove gore navedenih udruga, ali nažalost OBUSTAVILI su svaku pomoć od dana 01.08.2016. godine. Jučer je bilo točno 1000 dana da ove tri najčasnije udruge nemaju nikakvu pomoć, kazao je za portal Megamedia Pero Previšić.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo HNS-a iako imaju obvezu po deklaraciji na prvom mjestu brinuti se i pomagati stradalnicima sve to ignoriraju , samo zato što na čelu tih udruga se nalaze osobe koje nisu članovi vladajuće partije HDZ-a BiH.

S zamolbom da objavimo pismo Previšić konstatira kako u Hercegovini postoji totalni medijski mrak ako netko pripada opoziciji ili proziva vladajuće.

– Još nas je malo ostalo zahvaljujući ovakvoj politici koji vodi gosp. Čović. Oni su postali NAJVEĆA AGENCIJA ZA ISELJAVANJE HRVATA IZ BOSNE I HERCEGOVINE (mislim na partiju HDZ BiH)., zaključuje Pero Previšić čije pismo objavljujemo u nastavku:

“Štovani članovi predsjedništva Hrvatskog narodnog Sabora,

Već šesti (6) put Vam se obraćam otvorenim pismom i ZAMOLBOM da pomognete i riješite problem koji imamo u Čapljini, a koji se odnosi na  obustavu svake pomoći najčasnijim osobama DOMOVINSKOG rata i njihovim obiteljima od strane načelnika općine Čapljina gosp. Smiljana Vidić (HDZ BiH). Radi se o udrugama HVIDR-a, udruzi UDOVICA DOMOVINSKOG RATA i udruzi DJECE POGINULIH BRANITELJA.

Jučer je bilo TISUĆU (1000) dana da se ovim udrugama i njihovim članovima obustavila svaka pomoć!

Ako treba pisati ću 666 puta i neću odustati od borbe za prava HRVATSKIH branitelja i stradalnika , kao i njihovih obitelji , jer to je najmanje što mogu uradite za one koji su dali sebe da bi mi danas mogli slobodno živjeti i raditi za dobrobit hrvatskog čovjeka.To mene i Vas OBAVEZUJE DEKLARACIJA koju smo usvojili na VIII zasjedanju HNS-a 26.01.2019. godine

Zašto je ne poštivate???

Dali Vas je sramota sjediti u predsjedništvu HNS-a a ništa ne uraditi da se hrvatskim braniteljima i stradalnicima ne omogući minimum dostojanstva i pomoći (mislim na ove tri udruge iz Čapljine).

Ako se ovaj problem ne riješi , osobno ću izvijestiti sve zastupnike u HRVATSKOM saboru, predsjednika vlade RH gosp. Andreja Plenkovića, ministre gosp. Krstičevića i gosp. Medveda kao i najviše velikodostojnike katoličke crkve oca biskupa Ratka Perić i uzoritog kardinala Vinka Puljić, da iskoriste svoj autoritet i poslanje da pomognu hrvatskim braniteljima i stradalnicima DOMOVINSKOG rata u Čapljini.

Gosp. Begiću zar Vam je teško odvojiti sat vremena za Čapljinu. I jučer ste imali prigodu to uraditi.

MOLIM Vas, krajnje je vrijeme da riješite ovaj problem jer Vi to možete ako hoćete!!!”

S poštovanjem, Pero Previšić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime