Sinoć, oko 22,30 sati  u Gornjem Karinu, uočeno je osobno vozilo zadarskih registracija bez upaljenih svijetla, a  koje se nije zaustavili na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika već je nastavilo vožnju

Vozilo je naknadno zaustavljeno na području Donjeg Karina, a  daljim provjerama je utvrđeno kako vozilom upravlja 64-godišnji vozač koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola ali je odbio alkotest te je utvrđeno kako nije koristio sigurnosni pojas.

Vozač  je uhićen i priveden u prostorije policije, a prilikom policijskog postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, danas je uz optužne prijedloge zbog počinjenih prometnih prekršaja: za vrijeme vožnje nije imao upaljena svjetla, nije koristio sigurnosni pojas,  odbio je alkotestiranje i nije postupio po naredbi policijskih službenika, kao i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – omalovažavanje i vrijeđanje službenih osoba,  prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Nakon saslušanja, nadležni sud je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u Zatvor u Zadru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime