Ogorčen beznađem i besperspektivnošću koje je obuzelo Makarsku, jedan naš čitatelj poslao nam je pismo u kojem navodi da sve više mladih napušta Makarsku i odlazi u inozemstvo trbuhom za kruhom.

„Sin moje prijateljice je otišao,a sada ode i moje dijete raditi u Irsku. Oboje su završili ugostiteljsku školu. Rekao bi netko pa zašto kad kod nas ima posla za njih. Živimo u Makarskoj i za njih nema dovoljno posla da zadovolje svoje potrebe za normalnim životom. Ne može se raditi par mjeseci i živjeti cijelu godinu. Teško je konobaru naći posao kada taj posao rade i oni koji to nisu. Kuhari isto tako mogu biti i priučeni, koji pristaju na neljudske uvjete (ljudi iz BiH) samo da bi bar nešto zaradili. U dječjem vrtiću “Biokovsko zvonce ” kuharica je otišla u mirovinu, druga je na bolovanju, natječaja za ta mjesta nije bilo. Postavljene su osobe sa sumnjivim diplomama koje su položili u BiH. Kako osoba koja živi i radi u Makarskoj ima interesa da kompletno trogodišnje školovanje završi u BiH? Ako je isplativije, tada trebamo i mi našu djecu tamo školovati. Imam saznanje da je jedna i vegetarijanac. Zar vegetarijanac može raditi, a da ne proba jelo koje kuha? Tko to kuha našoj djeci? Mi svoje dijete normalno školujemo i nemamo čak ni mogućnost da se natječu jer netko nekog zaduži pa bude promaknut. Odlazi se prije vremena s posla na drugi privatni posao s blagoslovom ravnateljice, peče se burek na račun vrtića i nosi kući javno u tepsiji. Ponašanje “može mi se ” prelilo mi je čašu. To je samo jedan od primjera zašto naša djeca odlaze. Postoji li inspekcija koja može provjeriti tko gdje radi. Prijašnja ravnateljica je griješila i ostala bez posla, ali ovo što se sada radi van svake je pameti. Izgleda da ona sprdačina “Bože čuvaj Hrvatsku odo ja u Njemačku ” posta proročka.“.

1 KOMENTAR

  1. Pod podkroviteljsvom ove SDP-ove vlasti sa Tončom Biličem na čelu, prva politička čistka je bila u dječijem vrtiću, ravnateljica nije dočekala ni istek mandata, pa kao ide po zaonu natječaj itd. Odrubili su joj glavu er im nije bio drag njen tata HDZ-ovac. Stavili svoju zapovjednicu
    koja odrađuje po nalogu Partije. Ovo pismo je za svaku osudu i sankcije. Eto kako nam se postupa sa djecom i mladosti u Makarskoj. Ko ih Odgaja? KO o njima vodi računa?! Prosvjetna inspekcija?! će odmah biti obaviještena…..

  2. Biokovsko zvonce je posebna priča. Na natječaju za posao domara sam se javio sa svim potrebnim papirima.To je bilo prije nekoliko godina i kao hrvatski branitelj imao sam prednost nad ostalima a primljen je momak koji se u vrijeme rata nije ni rodio.Žalio sam se inspekciji rada koja je došla u vrtić iz Splita navodno provela istragu da bi mi javili kako moje uvjerenje o sudjelovanju u ratu nije friško izdano jer je bila revizija branitelja.Kao da je to teško provjeriti.A momak i danas radi a rata nije ni vidio.

  3. e moj ivane sve si ti lipo u pravu,ali i gamad iz splita koja je došla umrežena je u udbasko komunisticku partiju koja se zove hdz=sdp i obrnuto,,,đaba ti je jer si hrvat bez pedigrea komunizma i druga tita ,,,NEMAMO HRVATSKU ,A KAD CE NE ZNA SE !!??

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime