Jedan naš čitatelj poslao je prije 25 dana prijavu/pismo svim nadležnim institucijama u svezi radova na makarskoj Voliciji. Između ostalih, prijavu obogaćenu brojnim fotografijama, dobili su Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske, Državni inspektorat, komunalni redari, Hrvatske vode, resorni gradski pročelnik i mnogi drugi. Čini se da do danas nitko nije adekvatno reagirao. Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti…

Prošlo je 25 dana (točnije 04.06.2022.) od kako sam vam prijavio nezakonite radnje koje se odvijaju u Makarskoj na voliciji, na česticama 4965/3 i 4965/4 k.o. Makarska-Makar.

Investitor je očito ohrabren Vašom „brzom reakcijom“ otišao korak dalje i finalizirao svoj naum ne poštujući ni pravo ni zakone.

Pa je tako:

– ilegalno postavljeni kabel za struju je spojen na stup HEP-a  (slike u prilogu)

– drugi kraj tog kabela je spojen na postavljeni kontejner na parceli (slike u prilogu)

– nigdje nema elektor-brojila pa se struja očito troši besplatno

– postavljen je i video nadzor, očito isto spojne na besplatnu struju (slike u prilogu)

– postavljeno je 10-ak reflektora koji ne samo da su dovoljni za osvijetlit parcelu već bi se i rasvjeta na Poljudu mogla posramiti ove s Volicije.  Umjesto da su reflektori upereni u tlo kao što je obično sa uličnom rasvjetom, ovdje su reflektori skoro okomiti pa osvjetljavaju pola Volicije i Osejavu, a dok se vozite iz smjera Tučepi svjetlo na trenutke zasljepljuje i ometa u vožnji. (slike u prilogu)

Sada je vidljiva i namjena tih radova, a to je osigurani i plaćeni parking. Investitor na ilegalnom parkingu uz besplatnu struju, sigurno lijepo zarađuje od naplate parking.

Postavlja se pitanje kako i zbog čega:

–  je dopuštena izrada parkinga na mjestu gdje nije predviđen,

– kako je moguće da skoro mjesec dana HEP daruje besplatnu struju “zaslužnim” pojedincima za videonadzor, rsvijetu i ko zna što još

– izgraditi septičku jamu na rubu nasipa uz samog susjeda,

– napraviti spoj na cestu preko tuđe parcele,

– pustiti kišnicu na susjednu parcelu i u potok da uništava i zagađuje,

– kako je moguće da se netko kome se prohtije može raskopati gradsku ulicu bez suglasnosti grada, i spojiti se na stup od struje bez elektro-suglasnosti HEP-a

– i to sve već skoro mjesec dana bez sankcija i kao da nikog nije ni briga…

Očito je ovdje da se radi ne samo o nelegalnim radovima, već i o očitom pogodovanju pri spajanju na elektro instalacije, te o kriminalu budući nema brojila za struju.

Uz sve navedeno vjerojatno bi se i prometni inspektorat trebao pozabaviti o ometanju vozača sa rasvjetnim reflektorima prilikom vožnje državnom cestom, tj. o sigurnosti prometovanja cestom u ovakvim uvjetima.

Stoga Vas ovim putem još jednom pozivam da poduzmete radnje u vašoj nadležnosti kako bi se otklonile ove nezakonite radnje I kaznili odgovorni, zaključuje na kraju pisma ovaj čitatelj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime