Proteklih tjedana više čitatelja kontaktiralo je redakciju portala Megamedia žaleći se na rad Policijske postaje Makarska u pogledu dobivanja rednih brojeva za rad na šalterima npr. obnovu vozačke dozvole ili osobne karte i sl.

Prema brojnim informacijama, od uvođenja rednih brojeva, a u cilju smanjenja gužvi i redova, nered nikada nije bio veći. O tome svjedoči i naš čitatelj koji je pismo poslao i Pravobranitelju, PU Splitsko-dalmatinskoj, Ministarstvu unutarnjih poslova i dr. Pismo objavljujemo u cijelosti.

Ovim putem želim ukazati na nepravilnosti rada djelatnika i službenika PP Makarska. Već duži vremenski period trebaju vam dvije vrećice strpljenja j napretek vremena kako biste obavili nešto u Policijskoj Postaji Makarska (predali zahtjev za osobni dokument, promijenili prebivalište i slično). Od početka pandemije PP Makarska je počela dijeliti brojeve, redne brojeve,  kako bi se smanjila gužva i redovi čekanja za obavljanje upravno pravnih poslova u prostorijama postaje. E tu dolazi do problema! Danas, 12.08.22., sam se uvjerio u već dugo spomenuti priču, da iako se brojevi dijele od 06:00-07:00, morate  čekati red da bi dobili broj, i to morate dobro uraniti (osim ako niste privilegirani, tj. Imate vezu sa djelatnikom/službenikom PP Makarska). 

Možda je najbolje doći po broj već oko 04:00. Ja sam došao u 05:20, te dobio broj 16!? U datom momentu nije bilo nigdje nikog oko mene, a kamoli 15 ljudi. Na putu do PP Makarska sreo sam svega nekoliko automobila, stoga ne vjerujem da je ispred mene 15 ljudi već bilo i uzelo broj, iako se brojevi dijele tek od 06:00 sati, pitam se kako je moguće da u 05:30 sati dobijem broj 16?? Odgovor je lagan, pojedini djelatnici i službenici PP Makarska, uzmu brojeve dan prije, te ih podijele svojoj obitelji, prijateljima, poznanicima. U gradskim kuloarima se priča da su to Žigo, Sandra, Martina i ostali. Navodno da brojeve mogu “srediti” i članovi njihovih obitelji, njihova braća, sestre, djeca. 

Navedeno saznanje me navodi na pitanje, dali tako provode i Zakone, onog koga poznaju, njemu ne pišu kaznu ili su kazne blaže? Zašto Pravila i Zakoni nisu za sve iste, zašto nismo svi jednaki pred zakonom? Predlažem da se ovakve situacije u budućnosti tješe jednostavno, kupi se kvalitetan Redomat (ima već za 5.000kn) i tko kako dođe tako užem svoj broj za red. Siguran sam da bi nekolicina makarskih poduzetnika rado sufinancirala kupnju takvog uređaja, a ja se prvi javljam kao sponzor.
Molim za odgovor.

S poštovanjem Mirko

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime