image5Jedan čitatelj iz Makarske poslao nam je pismo kojim se požalio na narušavanje vizure prekrasne rive.

Njegovo pismo objavljujemo u cijelosti: „U tijeku je na makarskoj rivi protuzakonito postavljanje jako neuglednih drvenih vašarskih kućica. Iste su postavljene na zelene površine te se nalaze na pomorskom dobru, koje je vlasništvo RH, a Grad Makarska za postavljanje istih na zelenim površinama nema  nikakve suglasnosti od Ministarstva zaštite okolišta, a naročito bile kakve dozvole, a posebice od vlasnika zemljišta RH ili pak neku koncesiju od županijskih vlasti, a kamoli neku suglasnost od Lučke uprave. Nemaju nikakvu studiju ili bilo kakvo rješenje utjecaja kućica i posjetitelja sajma na okoliš i uništavanje hortikulture. Nema govora o ispunjavanju minimalnih tehničkih uvjeta, nema sanitarnih čvorova pa se postavlja pitanje gdje će osoblje i posjetitelji vršiti nuždu?
Ono što najviše zabrinjava je sigurnost  jer je svaka kućica spojena improviziranim kablovima, koji su nezaštiĆeni i mimo svih propisa postavljeni, a kroz koje je puštena jaka električna energija od 380 volti!”.

1 KOMENTAR

  1. Dragi Gostu, pitam vas šta bi bilo da su vaša djeca ili unćd zapeli nogom na spojenu struju, i za tren, tragedija? Po plaži su uveli dekret kad gost može disati itd.
    Pitam vas bi to bila glupost, u crnoj kronici napisano.

  2. Pišete gluposti kao i uvijek ,grad je na svojoj površini postavio kućice za feštu ,a vama očito smeta sve što se super napravi u našem gradu ,kućice imaju odobrenje ,kućice su na zelenoj površini koju je grad napravio ,koju grad održava itd.itd…. ako vam smeta nepišite više ništa o našem gradu ,drži se Zadra odakle i jesi i ne blati naš grad

  3. Grad pogoduje samo nekima, a ja ih pitam zašto samo njima, a ne svima? Slažem se s autorom pisma i mislim da je kućice trebalo postaviti negdje drugdje. Eno Osejava parking zjapi prazan i taj dio grada bi bio idelan za neku manifestaciju. Ovako se sve gura na rivu koja je ionako neprohodna, pa su bili stavili i te ružne kućice…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime