Jedna naša čitateljica poslala je redakciji portala Megamedia ali i na adrese Komunalnog redarstva Grada Makarske, Hrvatskih šuma, Građevinske inspekcije, Hrvatskih voda itd. pismo u kojem upozorava na devastaciju prostora na Voliciji.

Pismo prenosimo u cijelosti:”

Poštovani,

ovim Vam se putem obraćam kako bih Vas upozorila na kontinuiranu devastaciju prostora na području grada Makarske, predio Volicija.
Točnije radi se o tome da se već dulje vremena na čestici zemljišta broj 5021 k.o. Makarska-Makar u privatnom vlasništvu vrši ne primjereno odlaganje građevinskog otpada (dasaka, šuta, smeća), te pranje betonskih miksera i pumpi. Kako navedena parcela graniči sa javnim dobrom, i to sa česticama zemljišta broj 5092  k.o. Makarska-Makar (šuma – Sv. Andrija) koja je u vlasništvu Hrvatskih Šuma i česticom 5324 k.o. Makarska-Makar (potok – Sv. Andrija – Njiva) koja je u vlasništvu Hrvatskih Voda, smatram da je od interesa javnosti da se spriječi daljnja devastacija javnog dobra. Prilikom navedenih radnji beton i cement dospijevaju u korito potoka te se kod većih oborina prenose nizvodno. Navedeni potok se ulijeva u more na jednoj od najljepših plaža Jadrana, plaži Nugal. Ako se nastavi sa ovakvim neodgovornim ponašanjem i samovoljom pojedinaca pitanje je dana kada će beton dospjeti na samu plažu.
Također zadnjih tjedana se vrši i ilegalno drobljenje kamena na spomenutoj privatnoj parceli. Osim buke i prašine koja nastaje pri tome vlasnici (korisnici) privatne parcele su na jednom dijelu u potpunosti zatrpali korito potoka 5324 k.o. Makarska-Makar (potok – Sv. Andrija – Njiva) kako bi omogućili prolaz kamiona i teške mehanizacije koja se koristi prilikom dovoza, drobljenja i odvoza kamena. Kamioni i teška mehanizacija su oštetili i šumski put koji prelazi kroz šumu 5092  k.o. Makarska-Makar (šuma – Sv. Andrija) te je došlo do sječe stabala kako bi se put proširio.
Bitno je napomenuti da je spomenuto područje prema Urbanističkom planu uređenja Volicija 1 određeno kao zaštitna zelena p​​ovršina i vodotok (plan u prilogu).
Sve gore navedene činjenice su vrlo lako provjerljive samim izlaskom na navedene lokacije.
U prilogu Vam također šaljem i fotografije na kojima je vidljiva navedena devastacija prostora.
Zbog svega navedenog ovim Vas putem pozivam da sukladno Vašim nadležnostima i ovlastima poduzmete sve kako bi se zaštitio javni interes i spriječila daljnja devastacija prostora.

Lijep pozdrav.”[envira-gallery id=”71762″]

1 KOMENTAR

  1. Srma vas bilo ma tko da je to radio i radi.
    Di ste inspektori i ini koji tribat biti u zaštiti Hrvatskih dobara.
    Smradovi koji trčite za zaradom,triba vama dati po čunjki i da odete zagađivati prostor oko svojih kuća.
    Gadovi i smradovi !!!@!@

  2. Zasto nikome nije stalo do prirodnih ljepota sa kojima se ponosimo. Svugdje samo devastacije prostora, pogledajte sami ulaz u grad pored nove benzinske pumpe. Pojedinci su prostor pretvorili u odlagalište građevinskog materijala i zemlje . Svugdje je problem u tome što se radi o privatnom interesu pojedinca koji dobro kotiraju kod vladajućih.

  3. Sve to radi građevinska mafija, pod nadzorom vlasti. Građani plačaju slivne vode, čišćenje potoka, a sve su potoke zatvorili da bi dobili prilaze svojim lokacijama i kućama, Puharići,osobno, Bilići, osobno i za Vukasovića, Kažete taj dio Volicije je zelena zona al su malo planova oprali klorom i obojali prema svojim potrebama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime