Prošle godine istekao je desetogodišnji Ugovor o najmu između državne tvrtke Plovput i općinskog poduzeća Vir turizam d.o.o.

Sukladno uvjetima Ugovora kojega skrivaju u Plovputu, po isteku najma Vir turizam d.o.o. trebao je osloboditi prostor od imovine i osoba no to danas nije učinjeno. Pravnica u državnom poduzeću Plovput, Žarka Mitrović potvrdila je za portal Megamedia da su još 2011.godine potpisani Ugovori o zakupu i sanaciji te da je najam i službeno istekao prošle godine. – Trgovačko društvo Vir turizam d.o.o., kao Zakupnik i trgovačko društvo Plovput d.o.o., kao Zakupodavac, su u prosincu 2011. godine zaključili ugovor o sanaciji i zakupu prostora u svjetioničarskoj zgradi Vir. Predmetni ugovor je istekao 2022. godine, te su u tijeku pregovori u svezi napuštanja predmetne svjetioničarske zgrade  od strane Zakupnika, informirala nas je Žarka Mitrović.

Unatoč jasnim odredbama Ugovora o najmu, u Općini Vir, odnosno općinskom poduzeću Vir turizam d.o.o. prave se slijepi i gluhi. da stvar bude još gora, prošli tjedan su upravo u svjetioniku odnosno Villi Lanterna, općinske vlasti sa dvojicom outsajdera Kristijanom Kapovićem tzv. posebnim savjetnikom i Antoniom Vučetićem koji osim vijećničkog mandata nema nikakve veze sa općinskim vlastima, ugostili su načelnika PU Zadarske Antona Dražinu i njegove suradnike. Dakle, boravili su u prostoru koji više nije u najmu općinskog poduzeća Vir turizam čime su nanijeli financijsku štetu stvarnom vlasniku tj. državi. Očekuje se da će pravnica Plovputa Žarka Mitrović protiv odgovornih podnijeti kaznenu prijavu, a zbog čega bi se i Anton Dražina mogao naći u neugodnoj situaciji.

Ne čudi da se općinske vlasti Vira ne žele tek tako odreći Ville Lanterna. Na Booking.com, tjedan najma u ovom svjetioniku stoji više od 10.000 € u ljetnim mjesecima. Ima četiri spavaće sobe, restoran u okviru objekta, bar, fitness dvoranu, privatnu plažu itd.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime