Predizborna kampanja za lokalne izbore u Mostaru, koji će se nakon 12 godina održati u tome gradu, započela je u petak, uz objavu nositelja HDZ-ove liste Marija Kordića da je pozitivan na koronavirus, dok su dvije koalicije koje okupljaju stranke sa sjedištem u Sarajevu uputile poruke biračima

“Obavještavam vas kako je moj test na koronavirus pozitivan. Za sada se osjećam razmjerno dobro i imam blaže simptome”, objavio je dr. Mario Kordić, nositelj liste HDZ-a BiH u Mostaru te aktualni ravnatelj Doma zdravlja Mostar. Pozvao je građane da budi odgovorni i čuvaju se u pandemiji koronavirusa.

Istodobno probošnjačka “Koalicija za Mostar”, koju predvodi vodeća bošnjačka SDA, započela je izbornu kampanju konferencijom za novinare na kojoj je nositelj gradske liste Zlatko Guzin rekao je kako će ovi izbori odrediti sudbinu Mostara i njegova ustroja.

“Napredan i europski Mostar može biti samo grad svih njegovih građana, a ne mjesto sukoba. Učinimo sve za Mostar kako bi naš prelijepi grad prodisao punim plućima“, rekao je dr. Guzin.

Lokalni izbori u Mostaru održat će se 20. prosinca

Predstavnici bosanskohercegovačkog bloka kojega čine članovi stranaka SDP-a BiH i Naše stranke okupili su se u središtu Mostara. S njima je bio i novi načelnik općine Centar u Sarajevu Srđan Mandić, član Naše stranke, koji  je izrazio očekivanje da će ovaj blok pobijediti i u gradu na Neretvi.

“Sarajevo je odnijelo veliku pobjedu, a ja sam tu da prenesem tu energiju. Danas smo moje kolege i ja ovdje simbolički, a sljedeći mjesec ćemo biti i praktično u kampanji“, rekao je Mandić.

Nakon izmjena izbornih pravila za Mostar prvi put nakon 12 godina omogućeno je održavanje lokalnih izbora u ovome gradu. Ustavni sud BiH je 2010. godine osporio je po žalbi tadašnje predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto odredbe Izbornog zakona BiH koji su se odnosili na ovaj grad, a koje je ranije nametnula međunarodna uprava.

Lokalni izbori u Mostaru održat će se 20. prosinca. U gradsko vijeće bira se 35 vijećnika koji onda posredno biraju novog gradonačelnika.

Posljednjih 12 godina na čelu ovoga grada je Ljubo Bešlić iz HDZ-a BiH.(Index)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime