Hrvatska zajednica županija otvorila je novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ kojemu je cilj prikazati posebnosti svih hrvatskih krajeva

U posljednjih osam godina prijavljeno je gotovo 10 000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva. Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju, a ove godine je na čelu žirija fotograf Damir Hoyka.

Izložbe su do sada otvorene u većini županija, a koncem 2023. godine i u Europskome odboru regija u Brusselsu. Na kraju ciklusa, postav izložbe donira se određenoj instituciji, a prošlogodišnje najbolje fotografije foto natječaja „Volim svoju županiju“ krase zidove Opće bolnice Zadar.  Postav izložbe iz 2019. također je doniran zadarskoj bolnici, a fotografije se nalaze na zidovima Poliklinike.

Podsjetimo da iz Zadarske županije uvijek pristigne najveći broj fotografija te da su na prošlogodišnjem natječaju čak dvije fotografije iz naše županije osvojile nagrade-  drugoplasirana fotografija bila je autorice Katice Mustapić iz Paga, a Marin Magaš bio je autor je najbolje fotografije snimljene dronom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime