Danas je započela nastava u izvanškolskim programima CI SDŽ, u CI matematike, CI prirodoslovlja te CI novih tehnologija i informatike

Svečano otvorenje programa je počelo u 9.00 sati u III. gimnaziji, Prirodoslovnoj školi u Splitu uz prigodni program te podjelu majica i akreditacija.
Župan Blaženko Boban je poželio mentorima, učenicima i roditeljima još jednu uspješnu školsku godinu u kojoj će stjecati nova znanja i učvršćivati stara prijateljstva: -Uistinu je danas lijep dan u županiji i ne  samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Naime, ove godine centar izvrsnosti će pohađati 3350 djece sa 675 mentora od Dubrovnika do Zadra, uključujući i 2 županije iz susjedne  BIH. 
Iz 9 predmeta danas počinjemo s područjima iz matematike, prirodoslovlja i novih tehnologija. 
To nam je želja i cilj, a vjerujem da i svi institucionalno, ali i van institucija, uključujući i medije, moramo ovu djecu promovirati i moramo pokazivati svijetu izvrsnost i budućnost s ovog područja županije, a rekoh i šire.
Moram zahvaliti našem CI na čelu sa g. Ivicom Zelićem koji je napravio iskorak toliki da gotovo u cijeloj RH nemamo  konkurencije na području CI. To je zalog i garancija za budućnost ove naše županije.
Poglavito kroz 2024. kada završimo ovdje u Ruđera Boškovića i prostor centra izvrsnosti.
Ali da ne miješamo to sa star Up inkubatorima, i jedno i drugo će se dogoditi u 2024.godini.
Naime, mi smo unazad par mjeseci dobili 2000 kvadrata kao županija i tu planiramo raditi centar izvrsnosti.
Perjanica svega toga biti će kamp centra izvrsnosti, u Novim selima na širem području Omiša, pored autoceste i to je ono što će nas izdignuti i van okvira RH a reći ću da takvih primjera nema u istočnom dijelu cijele EU kaza je župan te dodao da CI omogućuju učenicima ono što ne mogu dobiti kroz
redovne školske programe, usavršavati se i dokazati baš u toj grani izvrsnost (bilo da se radi o fizici, matematici, prirodoslovlju, povijesti, kulturi…).
Tomislav Đonlić, pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, istaknuo je zadovoljstvo pozdraviti dva posto najboljih učenika u našem sustavu.

– Jedina smo županija koja provodi višegeneracijsko testiranje, a na temelju rezultata djeca se uključuju u Cantar izvrsnosti. Dakle, sustavno smo napravili da potencijalno daroviti učenici budu u okruženju, na jednom mjestu, s najboljim u svojoj generaciji. Ovdje su djeca koja su najbolja u širem okruženju i doista je privilegija postati polaznik Centra izvrsnosti. Ovo je mjesto prijateljstva i druženja s vršnjacima koji imaju iste interese. Takvo okruženje za njih je poticajno, ali je i mjesto gdje se mogu međusobno natjecati – kazao je Đonlić.

– Rezultati natjecanja nisu mjerilo uspješnosti, ali imamo puno polaznika koji su osvajači državnih nagrada. Dugogodišnji polaznik Centra izvrsnosti Antonio Bačić bio je dvije godine za redom osvajač državnog natjecanja iz matematike – ističe Đonlić. 
tu Ličko-senjska županija, Osječko-baranjska županija i Virovitičko-podravska županija. Pred nama je nova godina, novi izazovi i jako se veselimo svemu što nas očekuje – kazao je Ivica Zelić, ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime