Umjesto da dobije poziv, u kojem bi pisalo: „spremni smo za neophodni razgovor o povjerenju-prijateljstvu, obostranim strateškim pitanjima euroatlantskih integracija, emigrantskoj i korona krizi“, dva u jedan-Bakir&Komšić, kao jedini razlog spominjanja u obraćanju Predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, svjedočimo razmijeni njihovih osjećaja iz kojih sipa samo mržnja!

Piše: Hrvatin Tomašević

Pitam se ublažava li im to njihov osjećaj manje važnosti! Tako se ponašaju pajaci, čija slava ne pokriva više od par haustora i jedva jednu televiziju! Takvo nedostojanstveno ponašanje nije u interesu ni Republike Hrvatske ni BiH, niti doprinosi približavanju hrvatskog i bošnjačkog naroda! Za neizbježnu posljedicu, njihova šarmiranja šehera, imamo potpuni diplomatski promašaj! Stoga ću im dodatno očitati lekciju, da nam više ne prodaju priče iz kasabe o ćevapima i piti, bacajući im u lice traktat: šarmeri iz kasabe-obojica ste pogriješili! Razumijem Bakira, koji ima političke temelje u teoriji postavki Islama, pa se tako odnosi spram nekoga tko predstavlja i slika je suvremenog zapadnoeuropskog političara,ali da se podjednako tako ponaša Hrvat-kršćanski (svjedočio je krsnim listom) socijalist Komšić… Prije bih rekao: bilo je neizbježno…

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u mandatu: 2020. do 2025.  

Komunizam nije temelj na kojima je sazdan, politički, novi Predsjednik Republike Hrvatske! Usuditi ću se, staviti u perspektivu, i nepromašivom jasnoćom kazivati neke od djelatnosti kojima će baviti Zoran Milanović kao Predsjednik Republike Hrvatske! Nepogrešivo će pogađati tri cilja, kao prvi: Bruxelles-izgradnja i razvoj odnosa unutar država članica EU! Aktivno će sudjelovati u razvoju partnerskih odnosa i odluka unutar same organizacije, u kojoj, sad već Republika Hrvatska, pa onda i njen Predsjednik imaju važnu ulogu! Dakako da će svojim autoritetom i s pozicije na kojoj je, spremno uzeti učešće, oko rješavanja otvorenih pitanja-koja opterećuju odnose i imaju članice EU! Drugi, nimalo ne zaostaje u važnosti targetiranja, jest partnerstvo u NATO-u i razvoj odnosa s vodećom vojnom-političkom-diplomatskom silom SAD i suradnja na vojno-sigurnosnom planu, a sve u svrhu kompatibilnosti na planu popunjavanja arsenala novih oružja, strategije borbe protiv terorizma i drugih ugroza! Treći cilj: od kojeg EUi komisija joj, uz međunarodnu zajednicu u cjelini najviše očekuje, od novoizabranog Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića jest uključivanje država: Srbije-BiH-Crne Gore-Kosova-Albanije-Sjeverne Makedonije u dobivanje statusa pridruženih članica EU i NATO saveza, kao jednog od najznačajnijih geostrateških zadaća navedenih organizacija! Naglasak, diplomatskog djelovanja (po zapadnom, ali isto tako i po istočnom Balkanu:Rumunjska-Bugarska) će mu biti na uklanjanju postojećih tenzija, rješavanju svih onih otvorenih pitanja, koji deharmoniziraju odnose tih država, koje imaju i duge granične linije između sebe.

„Dah po Dah…Korak po Korak…Događaj po Događaj…Mala Vitalna Nacija“, ta nastupajuća poruka, predstavljati će dinamiku predsjednikovanja, u poduzimanju koraka, spram smanjenja napetosti i diplomatskog puta k naprijed… Onog  neizbježnog: Hrvatski narod koji je suveren i živi na području cijele države BiH. Pitanje svih pitanja…za Zokija tu nema dileme.. Djelujući s pozicije Predsjednika Republike Hrvatske, učiniti će sve, kako bi se postiglo, najprije:da se državi BiH-omogući, da kroz programe osiguranja pomoći na demokratizaciji i na reformama-kako ustavno-političkim,tako i društvenim,koje bi je onda, približile dobivanju statusa pridružene članice EU i NATO-u! Nepogrešivo jasno mu je, kako će morati ustrajati kod sva tri naroda:Hrvata-Bošnjaka-Srba da oni sami ustraju u ostvarivanju načela demokracije i vrijednosti-slobode i jednakopravnosti, uz punu ustavnu ravnopravnost koju trenutno opterećuje Dayton i odredbe unutar istog!

Snažno, odjekuje „Jedinstveni u različitosti“ još jedna od nastupajućih poruka, koja se odražava u ambiciji novoizabranog Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da ima namjeru-na prvo mjesto postaviti snažnu i suverenu Republiku Hrvatsku, sagrađenu na sveopće prihvaćenim vrijednostima demokratskog i suvremenog društva, koje spajaju sve njene građane! Nepromašivom jasnoćom, već u prvom javnom nastupu, kao neizbježnu posljedicu političkog pluralizma, naglasio je da visoko poštuje-dopušteno nezadovoljstvo, onih koji nisu glasovali za njega! Što, nužno, kako se mandat bude odvijao, ne znači da im je opravdano!

Neka djela imaju previsoku cijenu…Ima li ih Zoki želju i namjeru platiti: nacionalna sigurnost-obavještajna zajednica-razvalina unutar Hrvatskog naroda-društva…“Dah po Dah … Korak po Korak…Događaj po Događaj“ …

Napomena- Pogled iz Hercegovine želi dokučiti: da li je stari provjereni UDBAš Miro Musić u ikakvom rodu s gđom.Sanjom Musić Milanović ? Ako odgovor zahtjeva LEX tajnovitost…Ja ne insistiram na odgovoru…Ali…Hercegovina iskače iz svake stolice po špici!!!  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime