Policajac Mario Batinović iz Metkovića pravomoćno je oslobođen optužbe za davanje mita nakon šest godina kaznenog postupka tijekom kojeg je bio suspendiran iz službe duže od godinu i pol dana

Vrhovni sud je u cijelosti potvrdio odluku splitskog suda nakon glavne rasprave na kojoj ga je USKOK teretio da je ponudio kolegici ručak kako bi oprostila prekršaj njegovom poznaniku, piše Slobodna Dalmacija.

Njegova kolegica iz Policijske postaje Metković je polovicom listopada 2014. godine u Opuzenu od 9.59 do 10.05 sati, kako stoji u optužnici, zaustavila njegovog poznanika D.D. i utvrdila mu tri prekršaja u prometu. Sve skupa novčane kazne iznosile su 1100 kuna, a USKOK je tvrdio kako je Mario Batinović kazao kolegici da ne ispiše kazne za prekršaje prijatelju, koji će joj zauzvrat platiti ručak. 

Policajka je to odbila, navodi optužnica.

Tijekom suđenja je utvrđeno da je vozaču D.D. ispisana kazna za prekršaje za što je procesuiran i platio je kaznu. 

Utvrđeno je da je policajka toga dana nazvala Batinovića, a ne on nju i to je bilo kada je zapisnik o prekršajima već bio napisan i dostavljen u postaju. Uz to, snimka njihovog razgovora nije potvrdila navode optužbe jer se nije govorilo o nikakvom nuđenju ili traženju mita, već o opuštenom razgovoru između kolega.

Splitski sud je oslobodio optuženoga krivnje nepravomoćnom presudom u ožujku 2016. godine, prenosi Index.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime