Policijski službenici Policijske postaje Omiš u suradnji s policijskim službenicima  PP Makarska i I. PP Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom 30-godišnjaka i 26-godišnjakom, svi državljani BiH, provedenim zbog sumnje da su tijekom srpnja i kolovoza  2019. i 2020. godine počinili ukupno 13 kaznenih djela  teške krađe i krađe 

Osumnjičene su prethodno, 10. kolovoza  zatekli policijski službenici prilikom provale u osobno  vozilo na omiškom području nakon zaprimljene dojave građana, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja  da su  u navedenom periodu na  omiškom području počinili šest provala i dvije krađe iz vozila, na  području Makarske četiri provale u vozila, dok su na području Splita počinili  jednu krađu iz vozila. Tom prilikom su otuđili  novac  i raznu tehniku ( prijenosna računala, foto aparate i dr.), a ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje  na oko 70 tisuća kuna. Kod njih je pronađen i oduzet  provalnički alat kao i dio tuđenih predmeta.

Zbog sumnje da su počinili navedena kaznena djela protiv svih  je podnijeta  kaznena prijava  nadležnom državnom odvjetništvu, te su trojica od njih privedeni policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je 26-godišnjak za sada nedostupan policiji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime