O kaosu na makarskim prometnicama, posebice u ljetnim mjesecima pisali smo na desetke puta. Mnogi parkiraju gdje stignu, pa makar i na pješačkim prijelazima. Pisali smo i o turističkim autobusima koji iskrcavaju putnike nasred najprometnije ulice u Makarskoj. Policija je informirana, kaos se nastavlja

Tako nam čitatelji javljaju o prometnom čepu u ulici Ivana Gorana Kovačića gdje mnogi ostavljaju svoja vozila ne vodeći računa da zbog nepropisnog parkiranja ugrožavaju sigurnost. U toj ulici nalazi se i hotel Antonio sa četiri zvjezdice i mnogi su, pokazalo se neopravdano, upirali prstom na njih misleći da vozila parkiraju njihovi gosti. Naime, hotel Antonio, unatoč sumnjama dijela čitatelja, ima 15 vlastitih parkirnih mjesta što zadovoljava potrebe gostiju, a sumnje da nemaju uporabnu dozvolu, također su se pokazale netočnima.

– Naš hotel posjeduje 15 parkirnih mjesta (6 na sjevernoj strani hotela te 9 na istočnoj), a također surađujemo i sa obližnjim parkingom u slučaju povećane potrebe za parkingom. Naši gosti tu uslugu plaćaju 5 € po danu i nemamo problema s nedostatkom parkinga.  Inače imamo organizirane dolaske agencijskih gostiju koji većinom dolaze charter letovima, bez automobila, pa rijetko imamo potrebu za povećanim brojem parkirnih mjesta. 
Nažalost, s obzirom na naplatu parkinga prema plaži, mnogi dnevni kupači dolaze u blizinu hotela (na navedeni put, sjeverno od hotela) i ostavljaju svoje automobile kako ne bi platili parking, čemu smo svjedočili nebrojeno puta ovog ljeta. Sami upozoravamo nesavjesne vozače koji ostavljaju svoje automobile na navedenom putu da to nije parking, već javni put te da moraju omogućiti prolaz kamperima i vozilima hitnih službi. Sami smo tijekom ljeta više puta ostavljali molbe nesavjesnim vozačima da uklone vozila s puta jer vozila dostavnih službi nisu mogla proći.
Trudimo se održati red i nesmetan prolaz automobilima te vozilima dostavnih i hitnih službi jer nam je prvenstveno u interesu zadovoljstvo naših gostiju te tvrtki s kojima surađujemo u vidu nabave robe za hotelsko poslovanje, odgovorili su iz hotela Antonio.

Dakle, problem nije u hotelu veću u nesavjesnim vozačima, a njih trebaju sankcionirati policijski službenici te prometni redari Grada Makarske. Hoće li gradske vlasti u suradnji sa PP Makarska reagirati i sustavno početi uvoditi red na makarske ulice, ostaje nepoznatim.

1 KOMENTAR

  1. Ne laje pas radi sela nego zbog svoga posla.Dotičnog boli neka stvar za sigunost prometa i pješaka, njega boli to sto je u njega prazan parking kojeg iznajmljiva u blizini.
    Put je vlasništvo privatnih osoba, a prometnom signalizacijom nije zabranjeno parkiranje, također put nije uređen i nema nikakva obilježja javne ceste.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime