Policijski službenici Postaje granične policije Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 39, 35 i 50 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma

Jučer, 29. kolovoza 2023. godine, u jutarnjim satima na širem području Imotskog policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnjak dok se u svojstvu suvozačice nalazila 35-godišnjakinja, a na zadnjim sjedalima pet stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Također, policijski službenici su zaustavili i drugo osobno vozilo kojim je upravljao 50-godišnjak, a za kojeg se sumnja da je pomagao 39-godišnjaku i 35-godišnjakinji u počinjenju opisanog kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 39-godišnjak uz ovo kazneno djelo počinio ukupno sedam kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici  Šengenskog sporazuma i to po tri kaznena djela u lipnju i srpnju ove godine kada je prevozio također strane državljane. Utvrđeno je da je 35-godišnjakinja sudjelovala sa spomenutim 39-godšnjakom u tri kaznena djela, dok je u druga tri kaznena djela sudjelovao 50-godišnjak.

Protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava dok će se prema stranim državljanima postupati sukladno Zakonu o strancima. 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime