Nakon jučerašnjeg uhićenja HDZ-ovog načelnika općine Seget u Slitsko-dalmatinskoj županiji, Vinka Zulima, oglasila se danas policija s određenim detaljima. Priopćenje objavljujemo u cijelosti

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakom zbog sumnje da je kao čelnik jedne jedinice lokalne samouprave počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 68-godišnjak u razdoblju od prosinca 2016. do prosinca 2018. godine, kao načelnik općine, iskoristio svoj položaj i ovlasti tako što je u više navrata na računima ugostiteljskih objekata popunjavao obrazloženje učinjenog troška, lažno prikazujući privatno učinjeni trošak kao službeni te neosnovano i nezakonito, na teret općine nalagao plaćanja troškova konzumacije jela i pića u ugostiteljskim objektima na području općine, iako nije bilo nikakve osnove da te usluge plaća općina.

Sumnja se da je na taj način općinu oštetio za najmanje 425.665,01 kuna.    

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 68-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime