Prvoosumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota predao se noćas. Riječ je o Angelu Georgiovskom. On se predao policijskoj jedinici na području Skoplja

Rano jutros je odveden u pritvor u Skoplju, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije na internetskoj stranici.

Glavni osumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša u Skoplju je u pritvoru

“AG (28), prvoosumnjičeni za kazneno djelo ubojstva Denisa Tota je 13. travnja. 2022. oko 2:00 sata priveden u Kazneno-popravni zavod Skoplje na izdržavanje mjere pritvora koju je odredio nadležni sud”, navelo je ministarstvo u priopćenju.

Državno odvjetništvo Skoplje raspisalo je tjeralicu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva, dodaje se.

“Nakon poduzetih intenzivnih mjera i aktivnosti na pronalasku i privođenju, osoba se oko 1:20 sati predala policijskim službenicima Operativnog tima za potragu”.

MUP Makedonije raspisao je prije nekoliko dana potjernicu za Georgiovskim, glavnim osumnjičenim za ubojstvo Denisa Tota u noćnom klubu u Skoplju u noći s četvrtka na petak. 

Do sada je policija ispitala sve osobe koje su se zatekle ispred kluba, kao i vlasnika te osoblje.

Klementina Letkovska počela se spominjati u medijima nakon objave uznemirujuće snimke trenutka kada je Denis napadnut. Njegovi napadači su ga žestoko tukli dok je bespomoćno ležao na tlu. Na snimci se vidi da u premlaćivanju rukometaša sudjeluje ženska osoba, a navodno je riječ upravo o Letkovskoj. Navodno mu je upravo ona zadala neke od najžešćih udaraca. Iz snimke proizlazi da su Tota mlatile tri osobe, među kojima i Letkovska, te da je  jedini priseban bio muškarac odjeven u bijele hlače. On je pokušavao pomoći rukometašu i odmaknuo je napadače.

Makedonski ministar gospodarstva Krešnik Bekteši potvrdio je da klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad.

Kasnije se pojavila informacija kako su Klementina Letkovska i jedan od napadača pokušali pomoći Denisu, ali su pobjegli s mjesta događaja kada su shvatili da je u nesvijesti. Letkovska je navodno od ranije poznavala ubijenog Denisa Tota. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime