Poštovani, na Vašem portalu dana, dana 18. rujna objavili ste članak pod naslovom EKSKLUZIVNO Policijski službenici PU Zadarske lažirali dokaze, na potezu unutarnja kontrola MUP-a, ravnatelj policije i ministar! 

            U navedenom članku, bez prethodne provjere kod nadležne policijske uprave, što je minimum profesionalnosti i novinarke etike, objavili ste neprovjerene i potpuno netočne navode u navodnom nepravilnom radu policijskog službenika Policijske uprave zadarske. Navedene neistine „obojali“ ste „jakim riječima“ poput „lažiranja dokaza, podmetanja dokaza, dovođenja u zabludu, lažiranja dokaznog postupka“ i slično, valjda da bi pojačali efekt ovih lažnih vijesti.

            Slijedom javno objavljenih sumnji u nepravilnosti postupanja policijskog službenika, policijski službenici za zakonitost postupanja Ureda načelnika Policijske uprave zadarske izvršili su uvid u predmet i provjerili dinamiku i način postupanja u spornom predmetu te utvrdili da je policijski službenik izvršavajući povjerenu mu zadaću postupao profesionalno i zakonito te sve povjerene mu radnje obavio u skladu sa zakonskim propisima, pravilima struke te u koordinaciji s nadležnim Državnim odvjetništvom.

            Nadalje, policijskog službenika koji nije javna osoba i čiji se osobni podaci ne smiju javno objavljivati, neovlašteno navodeći njegovo ime i prezime, bez ikakve osnove i provjere navoda koji ga terete, proglasili ste korumpiranim i time nanijeli štetu njegovom ugledu, kao čovjeka i policijskog službenika koji savjesno i zakonito obavlja svoj posao.

U odnosu na navedene činjenice krajnje je neozbiljno i neprofesionalno na takav način štetiti ugledu policijskog službenika kojem se stavljaju na teret ozbiljne  i neosnovane optužbe, a koje ga prikazuju u negativnom kontekstu, što dovodi u pitanje profesionalizam, novinarsku etiku i obvezu provjere relevantnih činjenica.

            Sukladno navedenom tražimo objavu isprike u odnosu na netočnost i neprimjerenost objavljenog sadržaja kako bi policijski službenik i njegova obitelj imali barem minimalnu satisfakciju prezentiranja objektivne i potpune istine široj javnosti.

Sukladno odredbama čl. 40. i 41. Zakona o medijima (NN 59/04), tražimo da objavite ovaj demantij u Vašem sljedećem izdanju.

S poštovanjem,             

                                                                                    GLASNOGOVORNIK

                                                                                                   Elis Žodan

                                                          

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime