Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković održao je konferenciju za novinare kako bi odgovorio na najnovije optužbe predsjednika RH Zorana Milanovića. Rekao je da je Milanović, osim što je vrhovni zapovjednik, i vrhovni lažljivac

– Na sjednici Vijeća za obranu nisam imao mobitel. Imao sam ga nakon stanke na početku sjednice, a nakon što sam upozoren na mobitel, odložio sam ga na mjesto koje je za to predviđeno, rekao je Jandroković.

– Osim što je stalno upadao u riječ admiralu Robertu Hranju i patronizirao, dogodila se i situacija u kojoj je Milanović dao ocjenu stanja HV-a na način koji me je zaprepastio. Kada sam dobio riječ, pitao sam admirala Hranja što on misli o toj ocjeni, no Milanović mu nije dao doći do riječi i došlo je do neugodne verbalne razmjene između nas, rekao je Jandroković. Hranj je nakon toga došao u mogućnost da kratko odgovori i to je divljaštvo o kojemu Milanović govori, dodao je.

– Potpuno je suludo i netočno da ja stojim iza ministra Marija Banožića. Radi se o vrsti patološke opsjednutosti, ne znam zašto me kontinuirano pokušava uvući u blato koristeći najvulgarnije uvrede na moj račun. Danas neću tako uzvraćati jer osim što je vrhovni zapovjednik on je i vrhovni lažljivac, vrhovni čovjek koji vrijeđa sve ostale koji mu stoje na putu. U toj disciplini s njime se ne isplati natjecati, rekao je Jandroković. U vrijeđanju i lažima Milanovića nitko ne može pobijediti, dodao je.

Smatra da ako se koncentrirano prati rad Milanovića “nije ga briga ni za HV, ni za COVID, ni za Hrvate u BiH”, objavljuje HRT.

– Njegova jedina briga je on sam, ima naglašenu potrebu da ističe samog sebe, a sve su ovo instrumenti kako bi on naglasio vlastiti ego. Svi koji su impresionirani onim što on radi, neka budu svjesni da on to radi samo za sebe, rekao je Jandroković novinarima.

O uhićenju Gabrijele Žalac i njezinoj sudbini u HDZ-u
– Uskoro ćemo imati sastanke stranačkih tijela i na njima ćemo donijeti odluku. Nisam ja taj koji u ovom trenutku o tome mogu govoriti, ali znate kakva je bila praksa do sada, rekao je.

Odmak od teških tema
Na kraju su novinari pitali Jandrokovića što očekuje od utakmice Hrvatska-Malta.

– Mislim da nema nijednog Hrvata koji ne želi pobjedu. Vjerujem u Vatrene koji su dali najviše od sebe kada je bilo najteže i pobjeđivali. Sada nam trebaju dvije pobjede. Posebno se veselim utakmici u Splitu, sigurno će na Poljudu biti izvrsna atmosfera i vjerujem da Hrvatska prolazi. 

– Vatreni igraju vatreno i pobjeđuju, poručio je Jandroković na kraju. (HRT)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime