Mostov zastupnik Nikola Grmoja upozorio je na početku saborskog zasjedanja na velike probleme u otkupu voća i povrća u dolini Neretve, te pozvao resornog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića da dođe u Hrvatski sabor i kaže što se poduzima po tom pitanju

Praktično prijeti pobuna poljoprivrednika i njihov izlazak na cestu, ustvrdio je Grmoja, tražeći stanku kako bi se Klub Mosta konzultirao o tom pitanju, na što ga je predsjednik sabora Gordan Jandroković upozorio da krši Poslovnik, jer se stanka može tražiti samo na temu dnevnog reda, a poljoprivreda to danas nije. Na Grmojino dovikivanje iz saborske klupe, predsjednik sabora Jandroković uzvratio je: “Prestanite se derati na mene”, a Grmoja odgovorio: “Prestanite Vi na mene”, te zaradio opomenu, piše Index.

Prije toga Mostov je zastupnik rekao kako situaciju neretvanskim poljoprivrednicima otežava prevelik uvoz, činjenica da se otkupljivači ponašaju kako ne bi trebali, da se ne poštuje, odnosno zaobilazi Zakon o sprječavanju nepoštene trgovačke prakse.

“Stanje je katastrofalno i loše”, izjavio je Grmoja, tvrdeći da institucije ne poduzimaju ništa za zaštitu poljoprivrednika.

Ako se ovako nastavi, uništit će se hrvatska poljoprivreda, ljudi će se još više iseljavati, rekao je Grmoja, nakon čega je Jandroković, ipak, odobrio stanku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime