Naravno, kada cijena Bitcoina raste, pozornost tržišta se usmjerava na široko tržište altcoina, u potrazi za tamošnjim alternativnim prilikama. Trenutačno rangiran na 11. mjestu po tržišnoj kapitalizaciji, Polkadot je jedan od najpopularnijih altcoina na tržištu, a njegova cijena sada na atraktivnim razinama, možda je ovo pravo vrijeme da istaknemo neke od njegovih ključnih značajki 

U slučaju da ste novi u trgovanju kriptovalutama, ovdje možete pronaći neke zanimljive informacije o projektu Polkadot, uključujući njegove ključne značajke lanca blokova, performanse cijena DOT-a i druge informacije koje bi vam mogle biti od pomoći. 

a close up of a bunch of gold coins

O Polkadotu

Polkadot je vodeći protokol koji je osmislila Web3 Foundation, švicarska organizacija s ciljem olakšavanja pristupa korisničkom decentraliziranom webu otvorenog koda. Trebali biste znati da je ovo “razdijeljena višelančana mreža”, što znači da može obraditi mnoge transakcije na nekoliko lanaca paralelno, pružajući poboljšanu skalabilnost. 

Štoviše, Polkadot olakšava međulančani prijenos bilo koje vrste imovine, ne samo tokena, tako da lanci blokova mogu biti međusobno interoperabilni. Njegovi osnivači vide projekt kao temelj za decentralizirani internet blockchaina, koji mnogi nazivaju Web3. 

Budući da može imati više aplikacija, Polkadot se razvio u vrlo popularan kripto projekt. Njegovim tokenom sada naširoko trguju ljudi diljem svijeta uz pomoć brokera kao što su XFortunes, gdje postoji raznolika pokrivenost za digitalne tokene. Ovo je još jedna kovanica koji je u proteklih nekoliko godina pokazala nestabilnu cijenu, a kada se vrijednosti pomaknu velikom razlikom, pojavljuju se prilike za trgovanje. 

Prednosti Polkadot

Snaga paralelne obrade jedna je od ključnih prednosti Polkadota. Kako se uporaba blockchaina u cijelom svijetu povećava, tehnologija se mora prilagoditi kako bi obradila veće količine podataka. Štoviše, kada koriste Polkadot, tvrtke mogu dizajnirati prilagođene blockchaine s okvirom Substrate. 

a computer generated image of a cube surrounded by smaller cubes

Polkadot neprestano radi na nadogradnji, a dobar primjer je novi on-chain model upravljanja objavljen u lipnju 2022. Omogućuje decentralizirani model upravljanja uvođenjem sustava glasovanja, tako da svatko može podnijeti prijedloge i odobriti ih. 

Naravno, ovo nas dovodi do samog vrhunca – DOT tokena, koji ima tri jasne svrhe: ulaganje za operacije i sigurnost, olakšavanje upravljanja mrežom i povezivanje tokena za povezivanje parachaina. 

Izvedba cijene

DOT je imao nestabilne rezultate od dana kada je lansiran i to bi mogla biti jedna od zamki za one koji su zainteresirani za dugoročno ulaganje u njega. Međutim, sada kada brokeri poput XFortunesa nude izvedenice temeljene na kriptovaluti, postoje alternative tradicionalnoj strategiji kupi i zadrži. 

Polkadotom se trenutno trguje po 6,35 USD na Bitfinex burzi, više od 80% ispod rekordne vrijednosti od 55 USD. Činjenica da je tako jeftin u usporedbi s prošlom godinom može biti dvosjekli mač. S jedne strane, ovom atraktivnom cijenom kupce se može potaknuti na kupnju DOT-a. U isto vrijeme, kovanica bi mogla nastaviti slabiti i dosegnuti najniže razine svih vremena, ako se ne pojavi glavni katalizator rasta.

Općenito, Polkadot je i dalje atraktivan projekt, a njegova usredotočenost na Web3, skalabilnost i učinkovitost su stvari koje treba promatrati u bliskoj budućnosti. Što se tiče učinkovitosti kovanice, bilo je vrlo zanimljivo gledati veće vremenske okvire, što sugerira da DOT prati što drugi altcoini rade.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime