Jedan od najuspješnijih zadarskih bendova, nositelj hrvatske diskografske nagrade Porin za najbolji klupski album, Postolar Tripper – više ne postoji.

Tvorci niza hitova među kojima je i jedan od zadnjih u nizu bio Irska kojega je prigrlila hrvatska omladina u potrazi za boljim sutra, objavili su na Radio Virovitici da se bend raspao i da je – što se tiče Postolar Trippera, priča završena, prenosi zadarski.hr. Iako bend ne postoji još od konca prošle godine, kao da nitko u to od fanova ne vjeruje ili ne želi povjerovati, ali članovi benda Davor Valčić i Darko Predragović potpuno ozbiljno tvrde: gotovo je.
– Postolari ne postoje, razišli smo se. Nešto što je trebala biti jedna kratka pauza, ispostavilo se da će biti ipak duža… Razlozi su razni, nekako se s vremenom promijene neki prioriteti u životu, a dođe i taj zamor materijala, punih 12 godina, čak i više od kad je to sve startalo prije nego li se izrodilo u bend. Sve ima svoje vrijeme, pa tako i postolari valjda. Paul McCartney je jednom rekao: bilo koji bend, osam godina i to je to, preko toga, to je već previše. Eto, mi smo prebacili dosta – kazao je Darko Predragović. Mada je 2016. godina bila uspješna za Postolare jer su objavili novi album Kamo sutra i održali uspješnu turneju, a trebali su čak odletjeti svirati i u Irskoj koju su opjevali u svom zadnjem hitu, pukotine su se pokazale već pri snimanju novih pjesama kada se pojavila dvojba da li nastaviti ili sve stopirati. Objavili su uspješno album i odradili turneju, a nakon ljeta su stali i odlučili da će malo vidjeti što i kako dalje. Pred Novu godinu zaključili su da je vrijeme za neke nove projekte.
Bend je inače nastao iz radijske emisije na zadarskom Radiju 057 gdje rade Davor i Dabi kao voditelji i glazbeni urednici. Postolar Tripper bio je jedan od imaginarnih „likova“ iz emisije. Tada su nastale prve dvije pjesme, Bodulska i Koga čega janjetine, a nastavilo se kroz bend koji je stekao svoju publiku širom Hrvatske i šire regije.
– Radili smo kako smo htjeli, nismo nikad htjeli biti okovani u jedan glazbeni žanr. Naši live koncerti opet su bili nešto posebno… Ja sam zadovoljan, trudili smo se, stvarali smo, svirali svugdje gdje smo mogli. Bilo je to lijepih 12 godina. Jednom kad to probaš, više nikad ne staneš, tako da ćemo se sigurno dalje nastaviti baviti glazbom, da li kao Postolari ili kroz neke druge projekte, to ćemo još vidjeti – zaključuje Predragović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime