Hrvatska će u prosincu dobiti 125.000 doza cjepiva, najavio je Pfizer čije je cjepivo prva odobrila Velika Britanija

Kako piše Index, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Bernard Kaić rekao je da postoje planovi količina cjepiva koje bi Hrvatska trebala dobivati po kvartalima.

Upravo je za Pfizerovo cjepivo najsigurnije da će u Hrvatsku stići u prosincu jer, iako je sličan dogovor sklopljen i s Modernom, oni nisu dali potvrdu napismeno. 

“Pfizer je najavio da će Hrvatska u prosincu dobiti 125.000 doza cjepiva, a Moderna sličnu količinu. No od Moderne za sada ne postoji potvrda napismeno. Budući da će se davati po dvije doze, ta prva isporuka koja je najavljena za prosinac trebala bi biti dovoljna za cijepljenje 125.000 ljudi. Međutim, u ovom trenutku još nismo sigurni hoće li doista isporuke biti u prosincu”, pojasnio je jučer za Index Kaić.

“Hrvatska je od svake od tih kompanija naručila po milijun doza. Od AstraZenece naručili smo 2,7 milijuna, a od Johnsona&Johnsona još 900.000. Ukupno smo naručili 5.600.000 doza, što bi trebalo biti dovoljno za 2,8 milijuna stanovnika”, rekao je epidemiolog Kaić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime