Pokreće se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Tomislava Ćorića, ministra zaštite okoliša i energetike, zbog moguće povrede članka 5. stavaka 1. ZSSI-a, koja proizlazi iz propusta deklariranja kumske povezanosti s Petrom Sprčićem te izuzimanja od glasovanja na 72. sjednici Vlade Republike Hrvatske od 21. prosinca 2017.g. o prijedlogu Vlade Republike Hrvatske kojim se Nadzornom odboru trgovačkog društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predlaže imenovati Petra Sprčića za člana Uprave istog društva, čime bi moglo doći do nesavjesnog i pristranog postupanja dužnosnika, stoji u odluci koju potpisuje Nataša Novaković  

Riječ je o prijavi koju je navedeno Povjerenstvo zaprimilo u prosincu 2018.godine, a vezano uz imenovanja na čelne pozicije u HEP-u. Istom prijavom teretilo se i Andreja Plenkovića radi imenovanja Frane Barbarića za predsjednika uprave HEP-a. Povjerenstvo je donijelo odluku da se protiv Plenkovića neće pokretati postupak.

Što se tiče Ćorića, on ima rok od 15 dana da se očituje o odluci Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. U prijavi, između ostaloga stoji kako je Tomislav Čorić, u svojstvu predsjednika Skupštine trgovačkog društva Hrvatska elektroprivreda d.d., utjecao na odluku da se za člana Uprave navedenog trgovačkog društva imenuje Petar Srpčić, dužnosnikov vjenčani kum.

1 KOMENTAR

  1. Hihihihi bit će mu se tresu gaće od brige, sjećamo se nedavnog posjeta istog Povjerenstva Baškoj Vodi povodom prijave protiv Načelnika i njihovog zaključka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime