Matko Radonić, nekadašnji prvak HSLS-a u Pločama vraća se u aktivnu politiku, doznaje portal Megamedia

Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, raspustio je ogranak u Pločama obzirom na činjenicu da donedavna predsjednica Deni Katić nije ispunila minimalna očekivanja. Podsjećamo, HSLS je u Pločama na čelu sa Deni Katić na prošlim lokalnim izborima doživio neuspjeh nakon čega nije održan ni jedan stranački sastanak, a ni izborna skupština.

Potom je Deni Katić napustila HSLS kao što je to svojedobno učinila i kao nekadašnja članica HDZ-a i Škanja. Nije poznato hoće li se Deni Katić nastaviti baviti politikom možda u SDP-u ili nekoj drugoj stranci. Dosad je, naime, pokazala, da ne mari previše za ideologiju.

Vodstvo nad pločanskim HSLS-om je, podsjećamo, preuzela od Matka Radonića. „Radonićev“ HSLS, za razliku od onoga kojeg je vodila Deni Katić, bilježio je uspjehe tijekom proteklih godina. Zajedno sa HDZ-om i bivšim gradonačelnikom Krešom Vejićem, HSLS je sudjelovao u koalicijskoj gradskoj vlasti u dva mandata od 2009.do 2017.godine. Nije tajna da je u izvrsnim odnosima sa HDZ-ovom ministricom Marijom Vučković koja je jedno vrijeme obnašala i dužnost predsjednice pločanskog HDZ-a. Matko Radonić može se pohvaliti i odličnim uspjesima na izborima za Mjesne odbore.

U međuvremenu se Matko Radonić posljednjih godina povukao iz aktivne politike, no kako stvari sada stoje, slijedi veliki povratak, a prvi korak bit će izborna skupština HSLS-a u Pločama. Nakon toga se očekuje izlazak na sljedeće lokalne izbore. Ostaje nepoznato, hoće li HSLS zajedno sa HDZ-om ili će ovaj put izbore odraditi samostalno.