Ukidanjem saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor, MOST je izgubio posljednje crpilište za javne nastupe u svrhu opstanka na hrvatskoj političkoj sceni.

O čemu će sada pričati Nikola Grmoja i Božo Petrov? Još koji dan će kritizirati ukidanje Istražnog povjerenstva, malo mahati papirima koji su im dostavljeni od strane nekadašnjih špijuna tajnih službi, a s kojih su prethodno morali otpuhati neutvrđene količine prašine. Samom najavom o ukidanju Istražnog povjerenstva za Agrokor, MOST je već postao politički invalid, nervoza u njihovim redovima je opipljiva, a sada slijedi i neizbježna politička smrt.
Krenuli su silovito, energično iz Metkovića, osvojili nevjerojatnih 19 mandata u vrijeme Karamarkovog vladanja HDZ-om, a onda, politički neiskusni, zeleni, a u želji da se pokažu „igračima“, koketirali su i sa SDP-om i HDZ-om. U međuvremenu su im mnogi njihovi saborski zastupnici izmigoljili, a MOST je spao na tri frontmena, Nikolu Grmoju, Božu Petrova i Mira Bulja. Ovog posljednjeg Agrokor ne zanima, on se nespretno uhvatio teme izgradnje plinske termoelektrane na Perući protiv koje je prosvjedovao, a onda u Saboru dignuo ruku za taj projekat. Toliko o političkoj potkovanosti MOST-ovih saborskih zastupnika.
MOST gubi tlo pod nogama i teško je da će ikad više ponoviti uspjeh s kraja 2015. godine kada su dobili spomenutih 19 mandata.Odakle su krenuli, tamo će i završiti. U Metkoviću.
Analizirajući njihovo političko djelovanje posljednjih par godina, zorno se vidi kako su zapravo MOST-ovci lutali, pregovarali sa lijevima i desnima, tražili nemoguće, instalirali nestručne ministre, uspjeli se zavaditi i sa Zoranom Milanovićem i sa Tomislavom Karamarkom, a kasnije i sa Davorom Bernardićem i Andrejom Plenkovićem koji im je i stao u kraj smjenjujući sve MOST-ove ministre na javnom dijelu sjednice Vlade.
Nisu dorasli visokoj politici, a sudeći po rezultatima lokalnih izbora u Metkoviću, nisu ni za lokalnu politiku. Puno su govorili, još više obećavali, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini, a sve je bila jedna dobro osmišljena sapunica koja se rasplinula s prvim vjetrom…

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime