Na našu redakciju su došle zanimljive informacije o gradonačelniku Vrgorca Anti Praniću, kao i njegovu zamjeniku Mili Hercegu.

Sve je potaknula najava gradnje POS-ovih stanova u Vrgorcu, kao i javnog poziva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana. Bravo za gradonačelnika, hvalevrijedan projekt za mlade obitelji, ali svaka priča ima dvije strane pa i ova. Prije političkog uzleta i osvajanja vlasti u Vrgorcu, inženjer Pranić je radio na projektu POS – a u Makarskoj, gdje je zajedno s Hercegom vršio nadzor. Nažalost, većina javnosti je upoznata kako je završilo sve s POS-ovim stanovima u Makarskoj i da je to na kraju bio raspad sistema. Izvođač radova POS-a u Makarskoj je bilo “Građevno” Vrgorac i na sreću Pranića i Hercega, koji su vršili nadzor nisu ništa potpisivali ni pečetirali, pa su na kraju prošli “lišo” . Prema informacija s kojima raspolažemo nakon propalog projekta i afere s “Građevnim”, gradonačelnik Pranić kreće u vlastiti biznis i na legalizacijama “okreće” poveću svotu novca, često na ruke (bez potvrda). Koliko je novca od poreza država uprihodila na ovakav način, ne znamo ali znamo da je posrnuli obrtnik nakon poveće financijske koristi, odlučio uploviti u politiku i ugasiti obrt. Ukoliko zaista bude interesa za POS-ovim stanovima, stanovnicima ostaje utjeha da su ovaj put Pranić i Herceg samo gradonačelnik i zamjenik, koji neće ništa nadgledati.

1 KOMENTAR

  1. Nadzorni inženjer

    (1) Nadzorni inženjer je fizička osoba koja prema posebnom zakonu ima pravo uporabe strukovnog naziva ovlašteni arhitekt ili ovlašteni inženjer i provodi u ime investitora stručni nadzor građenja.
    (2) Nadzorni inženjer, odnosno glavni nadzorni inženjer ne može biti zaposlenik osobe koja je izvođač na istoj građevini.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime