Osječki sudac Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od bjegunca Zdravka Mamića, jutros je uhićen u novoj akciji policije i USKOK-a

Uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica, koju je Mamić također spominjao u svojim optužbama na račun suca Vekića i drugih osječkih sudaca, neslužbeno je potvrđeno Indexu.

U tijeku su pretresi u Osijeku. 

Htjeli oprati novac od Mamićevog mita?

I Vekić i njegova prijateljica uhićeni su, kako saznaje Index, zbog sumnje na pranje novca. Riječ je o nastavku slučaja povezanog s optužbama Zdravka Mamića, od kojeg je Vekić navodno primio mito.

Kako doznajemo, sumnja se na to da su Vekić i njegova prijateljica htjeli novac mita oprati kroz kupnje nekretnina i slično.

Priopćenje policije

Policija se oglasila priopćenjem. 

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, nastavili su kriminalističko istraživanje koje se vodilo radi kaznenih djela protiv službene dužnosti (Prijavljeni za više kaznih djela protiv službene dužnosti), i to nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva – pranja novca. 
 
Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila dvije osobe, od kojih je jedna pravosudni dužnosnik te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, priopćila je policija o uhićenju Vekića i njegove prijateljice, ne navodeći imena. 

Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja, a pušten je nakon što je USKOK po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora, u kojem je osječki sudac bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. (Index)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime