Nakon sedam dugih godina koliko se vodio sudski postupak, jutros je na sudu u Splitu na osam godina zatvora osuđen Josip Gucić, a Blago Begić na četiri godine zatvora.

DORH je svojedobno istraživao kriminal u makarskim tvrtkama Amfora i Primorje kao i navodno nezakonitu kupnju diskoteke Mak. Nakon bezbrojnih sudskih rasprava, Gucić je proglašen krivim za ratno profiterstvo u Makarskoj i to za nezakonitu kupnju dionica tvornice Amfora čime je njegovo drugo poduzeće NIK pretrpjelo financijsku štetu od 9 milijuna kuna. Predsjednica sudskog vijeća Katija Blaće kaznila je zbog Amfore Gucića s pet godina zatvora dok je dodatne tri godine „zaradio“ zbog malverzacija u Primorju u kojem je svojedobno sklopio ugovore  za kupnju 4,5 milijuna DEM dionica tog poduzeća no nikada nije do kraja isplatio male dioničare. Time je, stoji u obrazloženju presude Gucić svojem trgovačkom društvu Eurona pribavio nepripadnu materijalnu korist od osam milijuna kuna. Blago Begić, nekadašnji direktor makarske Amfore bio je vidno šokiran kada je sutkinja kazala da je dobio četiri godine zatvora zbog pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju. U trenutku je problijedio, zamalo mu je i pozlilo, no Begić je presudu uspio saslušati do kraja. Ostali optuženici Ratko Škrabić, direktor Mornara, Milan Ivandić, direktor Kapitalne grupe Mediteraneo i Krsto Romić, direktor NIK-a, oslobođeni su optužbe za nezakonitu kupnju disko kluba Mak.

1 KOMENTAR

  1. Oslobođeni optužbe a disko odlepršalo, UDBA-ška posla,zanimljivo Štrbac u procesu zastupa tužiteljstvo,a tu je i Kučekovićka. dali ma tamo HRVATA?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime