Daily Mail Online - Wave movement creates magical melody on Croatia s award winning Zadar shorelineNakon što je u veljači izabran za najbolju europsku destinaciju, Zadar ne silazi s naslovnica svjetskih medija! Najveći argentinski dnevnik „Diario Clarín“ iz Buenos Airesa čije objave samo na facebook stranici prati nevjerojatnih pet milijuna čitatelja, objavio je tako priču o Zadru popraćenu atraktivnim fotografijama prepoznatljivih zadarskih znamenitosti i atrakcija. „Zadar, najbolja europska destinacija u 2016.“ – naslov je teksta kojega je samo u prvom danu objave sheralo nekoliko stotina Argentinaca.

Dnevnik iz Buenos Airesa navodi kako je Zadar smješten na jadranskoj obali u Dalmaciji te ga prikazuje kao povijesni hrvatski grad izvan kruga masovnog turizma. „Stari grad okružen je zidinama, a nudi mogućnost uživanja u najboljem od Hrvatske: u moru, gastronomiji, klimi i stoljećima vidljive povijesti“, piše argentinski „Diario Clarín“. Najboljim iskustvom u Zadru, navode još Argentinci, drže fantastično uživanje u zalasku sunca na rivi.

Cosmopolitan Espana - Zadar  el sonido del mar y el saludo al solNisu o Zadru u Južnoj Americi pisali samo Argentinci: najveća novina u Venezueli „El Nacional“ piše u sličnom tonu o ljepotama Zadra i razlozima zbog kojih ga treba vidjeti, a u svega nekoliko sati članak je putem twittera podijelilo na stotinu korisnika koji su u obje Amerike, kao i u arapskom svijetu, fanatični ljubitelji ove društvene mreže.
O Zadru se nešto ranije raspisala i „La Vanguardia“ iz Barcelone, najveće katalonske novine, koje u sličnom tekstu opisuju ljepote Zadra i činjenicu kako ga je utjecajni belgijski portal „European Best Destinations“ preporučio i izabrao za najbolju europsku destinaciju u 2016. godini. Kao posebnu atrakciju Katalonci navode Morske orgulje i Pozdrav suncu koji, kako pišu, „stvaraju mozaik spektakularnog svjetla i zvuka“.
Prisutnost Zadra u svjetskim medijima, njegova popularnost na društvenim mrežama te, naročito, kod turističkih agenata, turoperatora i agencija rezultat je kampanje koju već duže vremena uz Grad Zadar provodi Ured Turističke zajednice grada Zadra i sustav Hrvatske turističke zajednice.
Superman na ljetovanju u Zadru!

Italia a Tavola - In viaggio alla scoperta di Zara  città storica della Dalmazia centrale„Kakvo cool ime za grad, zvuči kao mjesto na kojemu ljetuje Superman!“ – piše na portalu međunarodne studentske putničke agencije USIT na stranici posvećenoj Zadru koji je izabran za jedno od pet mjesta koje treba vidjeti.  „Jednostavno, Zadar je naše omiljeno mjesto u Europi. To je tako opuštajući i prijateljski grad plus – hrana je za umrijeti. Ne možete pogriješiti“, hvale na USIT-u atmosferičnost i gastronomsku ponudu Zadra.

O Zadru piše i britanski „The Mirror“

La Vanguardia - Embrujados por Zadar  el mejor destino europeo de 2016Prošle godine britanski „The Mirror“ pisao je o Zadru kao dalmatinskom gradu „koji ima ono nešto“ predstavivši turističku ponudu grada i regije, a u novom tekstu ovaj drugi najtiražniji britanski dnevnik Zadar opisuje kao „eklektičan grad na moru“, poznat po spektakularnim umjetničkim instalacijama na otvorenom, kulturnim spomenicima iz doba Rima i kao odličan izbor za mješavinu noćnog života i provoda s opuštenim uživanjem na plažama.

Odabrao honkoški Cosmopolitan: medeni mjesec u Zadru

KLM iFly 50Ako pitate uredništvo honkoškog „Cosmopolitana“ gdje je najbolje provesti medeni mjesec, odgovor je više nego jasan: Zadar! U tekstu o najboljim destinacijama za nezaboravni medeni mjesec „Cosmopolitan“ navodi romantičan ugođaj zadarske rive, Morskih orgulja i neponovljivo iskustvo Pozdrava suncu arhitekta Nikole Bašića. Predstavlja ekskluzivnu lokalnu hotelijersku ponudu, muzejske atrakcije te ukratko povijest grada. Idealno za – mladence!

Travel blogeri otkrivaju Zadar

Il Piccolo - A Zara il tramonto che incantò HitchcockZadar je sve češće i gost na stranicama popularnih travel blogova koji su prema novim istraživanjima postali najutjecajniji medij za turiste koji na internetu odabiru turističke destinacije. Od „Viajerosa“, „Travela“, „Volana“ … i tako redom na više stotina blogova u svijetu te tiskanih izdanja manje i više poznatih časopisa posvećenih kulturi putovanja Zadar je istaknut kao mjesto koje se mora vidjeti.

Svjetske zvijezde vole Morske orgulje

Clarin - Zadar  el mejor destino europeo de 2016U travnju ove godine Morske orgulje su uvrštene među 50 najvažnijih razloga za putovanje na svijetu, uz bok kineskom Velikom zidu ili Eiffelovom tornju u Parizu! Izbor je napravio recentni nizozemski „KLM InFlight“ magazin, a cijela se priča zapravo zakotrljala još prošle godine kada je članak o poznatoj zadarskoj atrakciji istodobno objavljen na portalu američkog „Huffington Posta“ i britanskog „Mail Online“. Oba su prošlogodišnja članka na američkom i britanskom portalu zahvaljujući nebrojenim dijeljenjima i objavama na društvenim mrežama od Morskih orgulja napravile globalni hit, a na svoje profile uvrstile su ga mnoge svjetske sportske i estradne zvijezde.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime