Ekotlon, ekološki i humanitarni projekt u organizaciji Triatlon kluba Split, Maraton kluba Marjan i 24sata, ove se godine po prvi put održava u Splitu i to 10. rujna u 10 sati u Park šumi Marjan

Riječ je o projektu čiji je glavni cilj popularizacija društveno odgovornog ponašanja građana prema okolišu, ali i promocija sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Ekotlon se prošle godine održao samo u Zagrebu, međutim ove godine uz Zagreb, Ekotlon po prvi put dolazi u Split. Ondje će se održati plogging akcija s popratnim edukativnim sadržajima namijenjenima obiteljima s djecom.  Plogging uključuje trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš, što predstavlja idealan spoj očuvanja prirode i zdravlja pojedinca.

Na plogging utrku mogu se prijaviti svi zainteresirani, isključivo preko sljedeće poveznice: https://www.utrka.com/utrke/ekotlonst/2022/prijava/pojedinacno/. Sav prihod od prodaje kotizacija ove će se godine pokloniti udrugama koje provode sportske aktivnosti s djecom s invaliditetom, među kojima je i Športski savez osoba s invaliditetom grada Splita.

Budući da je riječ o društveno odgovornom i humanitarnom projektu, vjerujemo da će mnogi prepoznati vrijednosti koje se zagovaraju ovim događajem te se prijaviti na ovogodišnju utrku i tako postati dio pozitivnih promjena u svojoj lokalnoj zajednici.

Također, prijavljeni trkači mogu osvojiti brojne vrijedne nagrade i to u kategorijama: najstariji sudionik utrke, najmlađi sudionik utrke, najbrži sudionik i najbrža sudionica utrke na Maxi stazi, najkreativniji sudionik utrke te najfotogeničniji sudionik utrke.

Više informacija o ploggingu i projektu dostupne su na https://ekotlon.24sata.hr/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime