Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB) u prvom tromjesečju 2018. godine, odnosno tijekom siječnja, veljače i ožujka, ostvareni prihodi od turizma iznosili su 450,2 milijuna eura, što u odnosu na ostvarene prihode tijekom istog razdoblja prošle godine (395,9 milijuna) predstavlja rast od 14 posto, odnosno rast od 54,3 milijuna eura prihoda

Udio prihoda od putovanja – turizma u ukupnom BDP-u iznosio je u tom razdoblju 4 posto, što u odnosu na isto razdoblje 2017. godine predstavlja rast udjela od 0,2 postotna boda.

„Ostvareni prihodi u turizmu u prva tri mjeseca ove godine potvrda su velikog iskoraka kojeg je cjelokupni javni i privatni sektor u turizmu napravio prema konkurentnom cjelogodišnjem turizmu. To je ujedno i dokaz kako se uz stvaranje novih, kvalitetnih ponuda te time razloga za dolazak gostiju izvan ljetnih mjeseci, mogu postići odlični rezultati veoma brzo. Ove godine nas očekuje gotovo milijardu eura investicija u turizmu koje će sasvim sigurno dati još jedan dodatan zamah razvoju destinacija te time doprinijeti cjelokupnom gospodarskom rastu Hrvatske.“ naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime